• PRO TV
  • Unde va fi înmormântată actrița Ileana Stana Ionescu

Unde va fi înmormântată actrița Ileana Stana Ionescu

Unde va fi înmormântată actrița Ileana Stana Ionescu

Ileana Stana Ionescu va fi înmormântată marți, 2 iulie, în cimitirul unde este înhumat un alt italian celebru.

Ileana Stana Ionescu va fi înmormântată în Cimitirul Bellu Catolic

Regretata actriță Ileana Stana Ionescu, care s-a stins din viață la 30 iunie 2024 , la vârsta de 87 de ani, va fi înmormântată în data de 2 iulie, în Cimitirul Bellu Catolic, potrivit gandul.ro. Trupul neînsuflețit al actriței va fi depus luni la capelă.

La Cimitirul Bellu Catolic este îngropat cântărețul și compozitorul Florin Bogardo, de origine italiană. Acesta a compus celebra melodie „Ani de liceu”, interpretată alături de soția sa, cântăreața Stela Enache. Tot în Cimitirul Bellu Catolic au fost înhumați și alți artiști celebri: Adrian Pintea, Rona Hartner, Ion Onoriu.

Soțul ei, Andrei Ionescu, a dezvăluit pentru Click! că partenera lui, de peste 60 de ani, a decedat în dimineața zilei de duminică. Starea ei de sănătate s-a înrăutățit după ce suferise comoții cerebrale. Actorul în vârstă de 96 de ani, a vorbit despre ultimele clipe din viața soției sale:

„Ileana mea a murit azi dimineață. Nu a fost deloc bine, în ultima vreme suferise niște comoții cerebrale. Nu și-a luat adio de la mine. Săraca, nici nu mă mai recunoștea”, a mărturisit Andrei Ionescu. 

Gallery


Ileana Stana Ionescu și Andrei Ionescu, o căsnicie de peste 60 de ani. „Am avut o viață foarte specială”

„Am avut o viață frumoasă, generoasă și marea șansă a vieții mele a fost existența soțului meu”, a spus Ileana Stana Ionescu în ultimul său interviu la Radio România Cultural. Actrița a mărturisit că teatrul și soțul său, actorul Andrei Ionescu, au fost cele două mari iubiri care i-au definit existența și i-au adus împlinirea. 

„El a fost pentru mine viața mea, a fost dragostea mea, tot sprijinul profesional important...că eu n-am făcut școală de teatru, eu am învățat teatru de la colegii mei, iar el a fost susținerea mea”, a spus actrița în platoul emisiunii „La Măruță.

Ileana Stana Ionescu şi Andrei Ionescu au un fiu care trăiește în America, Andrei Manuel, medic, şi un nepot, Alexandru Luca.

Cine a fost Ileana Stana Ionescu

S-a născut la 14 septembrie 1936, în oraşul Brad, județul Hunedoara. După mamă, avea origini italiene. Când avea șase ani, tatăl ei a murit în Al Doilea Război Mondial. A debutat ca actriță în anul 1955, la vârsta de 19 ani, la Teatrul de Stat din Reșița, cu rolul Agnes în „Școala femeilor de Molière”.

De-a lungul impresionantei cariere artistice, a avut sute de roluri în teatru, zeci de roluri în filme şi producţii TV, nenumărate personaje interpretate pentru Teatrul Naţional Radiofonic.

A jucat roluri importante, printre care se numără și: Fraulein - „Gaiţele" de Alexandru Kiriţescu, regia Horea Popescu (1977), Hecuba - „Troienele", Doica - „Medeea" de Seneca în „Trilogia antică", regia Andrei Şerban (1990), Stăvăroaia - „Iolul şi Ion Anapoda" de G.M. Zamfirescu, regia Ion Cojar (2006), Soacra - "Micul infern" de Mircea Ștefănescu, regia Mircea Cornișteanu (2013), „Las Fierbinți” ,(2012) - serial TV - mama primarului.

În 2019, Ileana Stana Ionescu a primit premiul pentru întreaga activitate la gala GOPO.

Sursă foto: Facebook, captură video PRO TV

Vezi și:

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni