După o carieră de 20 de ani, Raluca Olaru (35 de ani) și-a anunțat retragerea din tenisul profesionist feminin, printr-un mesaj emoționant transmis pe rețelele de socializare.
Raluca Olaru, jucătoare profesionistă din 2003, are în palmares 11 titluri ITF la simplu, 15 titluri ITF la dublu şi 11 titluri WTA la dublu. Campioana s-a apucat de tenisul de performanță din 2003 și a strâns suma de 1.770.957 de dolari din premii, la turnee.
Raluca Olaru se retrage din sportul de performanță
Raluca Olaru a spus adio sportului alb! În vârstă de 35 de ani, Raluca a precizat că „a venit timpul” retragerii după ce în ultimul an și jumătate nu a mai disputat vreun meci oficial.
„A venit timpul. A trecut mai bine de un an şi jumătate de la ultimul meu meci oficial şi chiar şi aşa tot mi-e greu să rostesc asta cu voce tare, dar până la urmă cred că niciodată nu va fi ceva uşor. Adevărul este că a venit timpul să închei oficial un capitol din viaţa mea – cariera de jucătoare profesionistă de tenis.
Atenţie, nu am spus doar tenis, pentru că după cum aţi putut vedea în acest ultim an şi jumătate, sunt încă aproape şi implicată în fenomen prin diverse forme – comentatoare, analistă, antrenoare, intervievatoare.
Însă drumul meu ca jucătoare profesionistă s-a încheiat. Deşi n-a fost uşor să mă obişnuiesc cu acest statut, sunt mulţumită şi împlinită cu parcursul meu în cei 20 de ani de circuit profesionist. Şi când spun parcurs nu mă refer doar la rezultatele de pe hârtie, ci şi la parcursul meu ca om” – Raluca Olaru, pe contul personal de Facebook.
„Aceşti 26 de ani de când am luat racheta în mână au fost o călătorie foarte intensă, fizic şi mai ales emoţional, cu multe momente incredibil de frumoase, dar şi cu perioade foarte grele.
Una peste alta sunt foarte bucuroasă pentru că ştiu că am fost extrem de dedicată, întotdeauna am făcut absolut tot ce am putut mai bine în fiecare moment, am căutat permanent să mă autodepăşesc şi să perfecţionez aspecte din jocul, fizicul şi mentalul meu.
Iar ultimii ani din carieră au fost cei mai frumoşi şi sunt extrem de bucuroasă şi recunoscătoare că în acei ultimi 4-5 ani m-am bucurat cel mai mult de tenisul meu şi de munca mea.
Desigur, n aş fi putut să fac toate aceste lucruri singură, aşa că vreau cu această ocazie să mulţumesc din suflet tuturor celor care au fost alături de mine de-a lungul timpului, începând desigur cu părinţii mei, familia mea, sponsorilor, tuturor antrenorilor şi oamenilor cu care am lucrat şi în special celor doi care au fost alături de mine în ultimii 12 ani de carieră, Arti şi Gavra.
Sprijinul şi suportul vostru au fost şi sunt nepreţuite pentru mine, m-aţi ajutat să îmi înving mulţi demoni şi să ajung întâi la mal, iar apoi din nou pe culmi.
Mulţumesc din suflet şi vouă, celor care m-aţi urmărit şi sprijinit din spatele ecranelor sau de pe marginea terenurilor, încurajările voastre au fost de ajutor întotdeauna!
Acestea fiind spuse, mi-am dorit foarte mult să sărbătoresc acest capitol care se încheie şi să ne mai strângem o dată, cu mic, cu mare pentru a marca acest moment
Aşa că staţi pe aproape, voi anunţa în curând detaliile evenimentului. Şi da, voi fi din nou în postura de jucătoare”, a conchis Raluca Olaru.
Raluca Olaru a fost una dintre cele mai bune jucătoare de dublu ale României.
A fost sfertfinalistă la Roland Garros în 2017, alături de Olga Savchuk, și a câștigat 11 titluri WTA în carieră, jucând alte 12 finale.
Raluca Olaru a câştigat titluri la Taşkent în 2008 (alături de ucraineanca Olga Savciuk) şi în 2016 (alături de Ipek Soylu, din Turcia), la Acapulco în 2011 (alături de ucraineanca Maria Koritţeva), la Nurnberg în 2013 (alături de rusoaica Valeria Solovieva), la Linz în 2014 (alături de americanca de origine georgiană Anna Tatishvili), în 2017 la Hobart (alături de Savciuk) şi Bucureşti (alături de Irina Begu), în 2018 alături de rusoaica Ana Blinkova la Rabat şi alături de Mihaela Buzărnescu la Strasbourg, în 2021 la Sankt Petersburg şi Chicago, ultimele două alături de Nadia Kicenok.
Raluca Olaru a mai jucat finale în 2008 la Budapesta (alături de germanca Vanessa Henke), în 2013 la Katowice (alături de Solovieva), în 2014 la Nurnberg şi Baku, ambele alături de Shahar Peer (Israel), în 2015 la Nurnberg (alături de Lara Arruabarrena) şi în 2016 la Rabat (alături de germanca Tatjana Maria), în 2017 la Shenzhen (alături de Savciuk), în 2018 la Taşkent (alături de Begu) şi Moscova (alături de croata Darija Jurak), în 2020 la Praga (alături de Monica Niculescu) şi Roma (alături de germanca Anna-Lena Friedsam), iar în 2021 la Bad Homburg (alături de Kicenok).
Foto FACEBOOK