• PRO TV
  • O femeie de 100 de ani, care încă muncește 6 zile pe săptămână, a dezvăluit secretul longevității: o legumă îndrăgită de toți românii

O femeie de 100 de ani, care încă muncește 6 zile pe săptămână, a dezvăluit secretul longevității: o legumă îndrăgită de toți românii

O femeie de 100 de ani, care încă muncește 6 zile pe săptămână, a dezvăluit secretul longevității: o legumă îndrăgită de toți românii

O femeie de 100 de ani, care încă lucrează șase zile pe săptămână, a dezvăluit care sunt cele șase alimente care o mențin tânără și sănătoasă, dar și obiceiul la care a renunțat pentru a fi cât mai longevivă.

Mariam Todd este dovadă vie că vârsta este doar un număr și ești pe cât de tânăr sau bătrân te simți. La 100 de ani, aceasta lucrează 50 de ore pe săptămână la magazinul de mobilă al familie. Și, în timp ce muncește în magazin, pe care părinții ei l-au înființat în 1929, Mariam își tratează toți clienții, cu zâmbetul pe buze, ca pe o familie.

Mariam crede că secretul longevității ei constă în șase mese pe zi și evitarea mâncării de tip fast food. Femeia contează pe șase legume preferate: roșii, varză murată, ardei, castraveți, dovleac și zucchini. De asemenea, se răsfață cu ciocolată neagră: ”Încerc să mănânc corect, să dorm corect și să trăiesc corect”. Ca activitate fizică, femeia preferă să-și petreacă timpul în piscina familiei.

”Nu pot să spun că muncesc pentru că îmi place ceea ce fac, deci m-aș simți vinovată să o numesc muncă.
Mama mea a fost la fel. De fapt, a murit aici, în birou, în timp ce lucra. Avea peste 80 de ani și a murit în timp ce stătea la birou. Așa că am zis dacă ăsta e planul lui Dumnezeu pentru mine, așa să fie”.
Mariam a mai zic că înțelege de ce oamenii vor să se pensioneze la 60 de ani, dar nu-și imaginează să fie fericită ”dacă ar sta acasă”.

La 100 de ani, Mariam conduce încă mașina, își face cumpărăturile și gătește pentru fiul ei.

Foto:FOX

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni