• PRO TV
  • Cât costă un șezlong pe insula Thassos, destinația preferată a românilor. Soluțiile turiștilor care au vizitat cele mai frumoase plaje cu un buget mic: „De ce să dai banii pe niște fițe?”

Cât costă un șezlong pe insula Thassos, destinația preferată a românilor. Soluțiile turiștilor care au vizitat cele mai frumoase plaje cu un buget mic: „De ce să dai banii pe niște fițe?”

Cât costă un șezlong pe insula Thassos, destinația preferată a românilor. Soluțiile turiștilor care au vizitat cele mai frumoase plaje cu un buget mic: „De ce să dai banii pe niște fițe?”

A început vacanța copiilor, iar odată cu ea, și plecările românilor către insula Thassos, una dintre cele mai îndrăgite destinații. Pe paginile de socializare, oamenii își împărtășesc experiențele legată de cazări, dar și de prețurile șezlongurilor.

Gallery

​Un român aflat în Thassos, la început de iunie, a fost mirat de creșterea prețurilor pe litoralul elen.

„Hello! Tocmai am fost la Paradise Beach și vreau să vă spun prețurile de la plaja din fotografie. Pentru două șezlonguri și o umbrelă + 4 băuturi, 25 euro de persoană. Deci 50 total! Am zis ca să știți ce buget e necesar în cazul în care doriți să vă petreceți ziua aici. Mai este amenajat capătul plajei, dar nu am fost până acolo să întreb ce prețuri au. Zi frumoasă!”;

Mai mulți turiști au spus că în Skala Potamia au scos din buzunar 10 euro pentru o umbrelă și un șezlong. Unii însă au rămas dezamăgiți de felul în care arătau:

„În Skala Potamia arătau foarte murdare șezlongurile. Recomand să luați ceva impermeabil pe care să vă așezați. Noi am preferat pe nisip”, a mai scris cineva. 

În general, prețurile variază, în funcție de amenajările plajei

„La Boheme, unde am stat, erau 20 de euro primele 3 rânduri și după 10 euro ( 2 șezlonguri și umbrela), dar sunt foarte multe pe lângă unde cer doar consumație si atât, fără taxă pe ele”, a explicat un turist.

Foto: Golden Beach, Thassos. Forum Thassos/Manuel Liviu Budai

Printre plajele căutate de români, în speciale pentru pozele de Instagram, se numără și Porto Vathy. Mulți sunt de părere că Porto Vathy arată mai bine! Este o plajă mai mare și mai elegantă, din punct de vedere al decorului.

„Pentru cei care vor sa ajungă la plajele Marble/Porto Vathy, folosiți drumul dinspre Limenas. Drumul este ok, se poate merge cu orice mașină, nu sunt gropi, bolovani, exceptând praful care se face, dar merită .Apa este super, prețul pentru 2 șezlonguri la Porto Vathy este de 40 euro, dar ai inclus consumație de toți acești bani”, a scris acum câteva zile un român.

Foto: Porto Vathy, Thassos. Forum Thassos/Dan Adrian Dragan

​Pe 24 iunie, un turist a postat un bon, după ce și-a petrecut ziua la celebra plajă La Scala. (vezi galeria foto de mai sus). Într-o porție sunt 2 produse a menționat un alt vizitator al plajei. Cu toate acestea, suma de 186 de euro (925 RON), pe care a cheltuit-o pe mâncare i s-a părut destul de piperată. 

Foto: La Scala, Thassos / PRO TV

Alți turiști recomandă alternative mai ieftine: 

„La Skala Rachoni, plaja Elia Beach Bar ai șezlong si umbrelă gratuit, consumi ce dorești și plătești! Nu am văzut pe nimeni cu pachet la geantă. Plaja este de fițe, cu o intrare foarte, foarte lină și pe distanță mare. Pentru cei cu copii mici se merită!”, a scris recent un român pe Forum Thassos, alăturând și câteva imagini. 

​În secțiunea de comentarii, turiștii români care și-au mai petrecut vacanța în Thasso vin cu diverse soluții pentru cei cu buget mai mic: 

„Și dacă îți iei șezlongul tău de acasă cu umbreluța, nu e mai ok? De ce să dai banii pe niște fițe? Ai dat 300 lei pe un șezlong și îți petreci toată vacanța cu el, în Thassos. Iar cu banii de "fițe" vizitezi toată insula, închiriezi biciclete, un jeep, măcar să știi pentru ce cheltui bănuții”;

„Nasol așa, dacă nici în concediu să te răsfeți, să te simți bine...să te gândești numai la bani...asta e stres deja”;

„Pe banii ăia, mai fac un concediu! Cam cât să scoată din buzunar o familie formată din soț, soție și doi copii?. Mă duce la 4-500 euro ziua de plajă, fără masă!”; 

Sursă foto: Forum Thassos, arhiva PRO TV 

Vezi și: 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni