• PRO TV
  • Cine este Radu, patronul fabricii de lactate de la Ibănești, care a murit după ce a încercat să-și salveze angajații! Bărbatul nu a stat pe gânduri și a sărit în ajutorul oamenilor aflați în pericol

Cine este Radu, patronul fabricii de lactate de la Ibănești, care a murit după ce a încercat să-și salveze angajații! Bărbatul nu a stat pe gânduri și a sărit în ajutorul oamenilor aflați în pericol

Cine este Radu, patronul fabricii de lactate de la Ibănești, care a murit după ce a încercat să-și salveze angajații! Bărbatul nu a stat pe gânduri și a sărit în ajutorul oamenilor aflați în pericol

O tragedie fără margini a avut loc la fabrica de lactate din Ibănești, acolo unde patru persoane și-au pierdut viața! Printre acestea se numără și patronul întreprinderii, care a sărit în ajutorul angajaților săi.

Un accident teribil a avut loc duminică, 23 iunie 2024, la fabrica de lactate din Ibănești, județul Botoșani, după ce un angajat al întreprinderii a intrat fără protecție într-un bazin de decantare. Acesta a inhalat monoxid de carbon și i s-a făcut rău, iar colegii săi văzând incapacitatea acestuia de a se salva, au sărit în ajutor. 

În momentul în care s-a produs tragedia, patronul fabricii, Radu Tudose, nu a stat pe gânduri și a sărit și el în bazin, pentru a-i salva pe angajați. Din păcate, cei patru bărbați au murit, intoxicați cu monoxid de carbon.

Doi dintre muncitori au murit pe loc, unul la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Mavromati Botoșani, iar celălalt la Iași. Patronul și celălalt angajat au mai trăit câteva clipe, însă s-au stins din viață, în ciuda manevrelor de resuscitare ale medicilor.

„S-au continuat manevrele de resuscitare pentru fiecare dintre pacienți. S-au intubat pe rând.(...) Unul dintre ei, după aproximativ 20 de minute, a răspuns manevrelor de resuscitare şi a fost preluat de elicopterul SMURD Iaşi şi dus la centrul universitar.”, a explicat Danuț Panaitescu, medic SMURD, potrivit unui post TV.

Atât oamenii legii, cât și Inspectoralul Teritorial de Muncă urmează să stabilească circumstanțele în care s-a produs tragedia.

„Se pare că unul dintre angajați a intrat în fosă. Din cauza gazelor emanate se pare că a și decedat. Celelalte trei victime au intrat, la rândul lor în fosă, în ideea de a-l salva pe cel intrat prima dată.

Fiind un accident colectiv de muncă, cercetarea va fi preluată de un inspector din cadrul Inspecţiei Muncii Bucureşti”, a precizat Daniela Lozneanu, directorul ITM Botoşani, potrivit  monitorulbt.ro.

Cine este Radu Tudose, patronul fabricii de cașcaval, care a murit în încercarea de a-și salva angajații

Radu Tudose a fost un afacerist de succes din Ibănești, județul Botoșani. Acesta avea 58 de ani și era acționar majoritar al firmei în care s-a produs tragedia, deținând 51,58% din acțiunile societății. Restul acțiunilor erau deținute de Andrei-Stelu Tudose (48,42%).

La scurt timp după ce s-a aflat că bărbatul a murit, primăria din Ibănești a transmis un mesaj de regret:

„Cuvintele sunt de prisos. Primăria și Consiliul Local al Comunei Ibănești transmit sincere condoleanțe familiilor îndurerate! O comunitate îndoliată. Regrete eterne. În gest de solidaritate, întreaga comunitate se unește în dorința de a oferi sprijin și alinare în aceste momente dificile. O durere imensă și de necrezut. Este cumplit și devastator! Dumnezeu are nevoie de ÎNGERI! Iertare, Lumină și Odihnă Veșnică! Dumnezeu să-i ierte...Radu Tudose, Valeriu Bulubenchi, Mitică Racu! Ne rugăm pentru Viorel Secrieru să nu ne părăsească!”, a transmis primarul din Ibănești, pe Facebook.

Foto: Știrile PRO TV, Facebook

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni