• PRO TV
  • David Popovici, după dubla de aur de la Belgrad: "Cred că sunt bun, cred că ar trebui doar să am mai multă încredere în mine"

David Popovici, după dubla de aur de la Belgrad: "Cred că sunt bun, cred că ar trebui doar să am mai multă încredere în mine"

David Popovici, după dubla de aur de la Belgrad: "Cred că sunt bun, cred că ar trebui doar să am mai multă încredere în mine"

David Popovici (19 ani) a revenit în România, după Europenele de la Belgrad. La Campionatul European de la Belgrad, sportivul nostru a câştigat aurul la 100 m liber şi la 200 m liber.

“Cred că sunt bun”

La întoarcerea în țară, sportivul legitimat la CS Dinamo București a avut un discurs de campion: „Mă bucur să adaug medaliile în palmares. Eu nu m-am dus pregătit pentru această competiţie, nu m-am dust setat neapărat să iau medalii, dar mă bucur că am înotat suficient de bine încât să mai iau două. Ne-am concentrat pe cursele noastre, am stat focusaţi şi a ieşit aşa cum ne-am dorit, poate chiar un pic mai bine. Nu ne-am pregătit neapărat atât de mult specific pentru competiţia asta, pentru că a fost încă un pas către JO.

Tocmai de aceea cred că mi-am întrecut aşteptările. Nu mă aşteptam să scot nişte timpi atât de buni. Cred că sunt bun, cred că ar trebui doar să am mai multă încredere în mine. Abia aştept să merg şi la Jocurile Olimpice, dar şi vacanţa de după. Am rivali, am suficienţi rivali. Cred că n-ar fi prea înţelept din partea mea să spun că n-am rivali, sau să consider asta. Am rivali pe orice continent, inclusiv în Europa”, a spus Popovici.

David Popovici a fost cel mai rapid în finala probei de 200 metri liber

David Popovici a câştigat, vineri, medalia de aur în proba de 200 m liber din cadrul Campionatului European de nataţie de la Belgrad. El şi-a apărat astfel cu succes titlul câştigat în urmă cu doi ani, la Roma. Popovici a încheiat proba cu timpul 1:43.13, în timp ce al doilea clasat, Danas Rapsys, din Lituania, a avut 1:45.65 (+2.52). Pe locul trei s-a clasat elveţianul Antonio Djakovic (1:46.32)

În urmă cu două zile, Popovici a câştigat la Belgrad pentru a doua oară consecutiv titlul continental la 100 m liber. Popovici este calificat în aceste probe şi la Jocurile Olimpice de la Paris.

David Popovici este al treilea cel mai rapid înotător din istorie pe această distanță (1:42.97, la CE Roma 2022), după germanul Paul Biedermann (1:42.00) şi legenda americană Michael Phelps (1:42.96).

Foto Facebook

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni