• PRO TV
  • Ce spun italienii despre Andrei Rațiu, tricolorul cu păr albastru: "S-a născut în Transilvania, dar abia vorbește limba română"

Ce spun italienii despre Andrei Rațiu, tricolorul cu păr albastru: "S-a născut în Transilvania, dar abia vorbește limba română"

Ce spun italienii despre Andrei Rațiu, tricolorul cu păr albastru: "S-a născut în Transilvania, dar abia vorbește limba română"

Plecat de la vârsta de 6 ani din țară și stabilit în Spania, fotbalistul Andrei Rațiu a fost descris de presa italiană într-un mod cu totul aparte.

”S-a născut în Transilvania, dar nu știe prea multe despre Dracula și vampiri: abia vorbește limba română, pentru că la vârsta de șase ani s-a mutat cu familia în Spania”, scriu cei de la Corriere della Sera.

"Tricolorul" i-a impresionat pe străini cu imaginea sa și, astfel, a fost inclus în topul celor mai ciudate apariții la EURO 2024.

Andrei Rațiu, fundașul dreapta a celor de la Rayo Vallecano și titular în meciul cu Ucraina, a reprezentat o figură aparte cu părul său colorat în albastru. Apărătorul flancului drept a fost comparat cu un personaj din desenele animate, mai exact "Sonic The Hedgehog", un arici de culoare albastră care iese în evidență prin viteza sa. Conform creatorului seriei, ariciul Sonic poate prinde o exorbitantă viteză de 1234 KM/h.

Andrei Rațiu, tricolorul crescut în Spania

Astfel, italienii de la Corriere della Sera i-au creionat portretul fotbalistului: ”Vă mai amintiți de România la Cupa Mondială din 1998? Gheorghe Hagi și restul echipei cu părul aurit au reușit să treacă de grupa cu Anglia, Columbia și Tunisia. Douăzeci și șase de ani mai târziu, istoria se repetă (mai mult sau mai puțin) la România-Ucraina, primul meci al celor două naționale la Euro 2024: Andrei Florin Rațiu (25 de ani, fundaș dreapta) afișează un păr albastru singular pe teren. Poate un omagiu adus acelei echipe, ultima capabilă să joace o Cupă Mondială.

Dar există și mai multe lucruri în spatele ei, și anume viteza sa mare. De fapt, părul albastru amintește de Sonic, ariciul imaginar care a depășit și el viteza sunetului în jocurile video din anii 1990.

A fost o alegere făcută de jucător după salvarea obținută cu Rayo și calificarea la Euro 2024, obținută la 8 ani de la ultima oară, prin clasarea pe primul loc în Grupa I.

Rațiu s-a născut în Transilvania, dar nu știe prea multe despre Dracula și vampiri: abia vorbește limba română, pentru că la vârsta de șase ani s-a mutat cu familia la Aguaviva, în Spania, un mic sat de doar cinci sute de locuitori, unde a început să joace futsal până când Villarreal l-a remarcat", au scris jurnaliștii de la Corriere della Sera, potrivit g4media.ro.

Euro 2024: victoria României în faţa Ucrainei

Naţionala României a început cu o victorie categorică parcursul la Campionatul European din Germania, scor 3-0 cu Ucraina, la Munchen, în grupa E.Golurile României au fost marcate de Stanciu (29), R. Marin (53) şi Drăguş (57).

Foto FACEBOOK

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni