• PRO TV
  • Cine este Andrei Voica, bucătarul echipei naționale de fotbal. Fostul câștigător MasterChef face senzație în farfurie pentru tricolori

Cine este Andrei Voica, bucătarul echipei naționale de fotbal. Fostul câștigător MasterChef face senzație în farfurie pentru tricolori

Cine este Andrei Voica, bucătarul echipei naționale de fotbal. Fostul câștigător MasterChef face senzație în farfurie pentru tricolori

În vara anului 2021, Yalcin Cadâr, bucătarul echipei naționale de fotbal, a murit. Timp de două decenii, acesta le-a gătit sportivilor români, însă locul i-a fost luat de Andrei Voica, după ce a decedat din cauza infecției cu COVID-19.

Gallery

Andrei Voica a câștigat MasterChef, în urmă cu nouă ani și, acum, are ocazia să gătească pentru echipa națională de fotbal. Acesta a avut, în trecut, contact cu lumea fotbalului, chiar din poziția de jucător.

Andrei Voica este bucătarul echipei naționale de fotbal

Andrei Voica a câștigat, în anul 2015, MasterChef. Acesta este însurat, are o fetiță și este fost fotbalist. La vârsta de 21 de ani, acesta a jucat fotbal până la nivelul ligii secunde, dar o accidentare i-a întrerupt cariera.

Chiar dacă nu a mai intrat pe teren, Andrei Voica nu stă departe de el, având oportunitatea de a găti pentru echipa națională de fotbal. Pasiunea pentru sport a moștenit-o de la tatăl său, care a jucat la Craiova Maxima.

„Mama mi-a insuflat pasiunea pentru bucătărie, iar tata, cea pentru fotbal. Tata a fost jucător al Craiovei Maxima. A vrut să joc fotbal și să ajung fotbalist. M-am apucat de fotbal la șapte ani. Eram talentat, o spuneau și antrenorii. Jucam mijlocaș, eram decar, căpitan de echipă.

Am făcut junioratul la Școala de Fotbal Gică Popescu. Am avut o carieră mică destul de bună. Am ajuns până la nivelul Diviziei B. La 21 de ani, m-am accidentat și, atunci, am zis stop carierei de fotbalist. Bine că am lăsat fotbalul!”, a spus acesta.

Cum a devenit Andrei Voica bucătar

Chiar dacă, acum, bucătăria este cea mai mare pasiune a lui, Andrei Voica a recunoscut că a ajuns să gătească de nevoie. Acesta a fost nevoit să se întrețină singur și, prin urmare, a descoperit gătitul, lucru ce l-a făcut unul dintre câștigătorii MasterChef.

„Am devenit bucătar profesionist de nevoie. Am plecat în Spania și a trebuit să mă descurc singur, pentru că îmi era foame, între ghilimele. Am intrat într-o fabrică de panificație, cu 50 de angajați. Acolo am început să lucrez cât de cât profi într-o bucătărie, chiar dacă erau chestii de panificație. A început să-mi placă”, a mai spus acesta.

 

Sursa foto: Instagram

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni