• PRO TV
  • Momentul care ar fi putut să îi distrugă cariera lui Nicolae Stanciu! Accidentare groaznică la doar 16 ani: "Copile, nu mai joci fotbal niciodată!"

Momentul care ar fi putut să îi distrugă cariera lui Nicolae Stanciu! Accidentare groaznică la doar 16 ani: "Copile, nu mai joci fotbal niciodată!"

Momentul care ar fi putut să îi distrugă cariera lui Nicolae Stanciu! Accidentare groaznică la doar 16 ani: "Copile, nu mai joci fotbal niciodată!"

Nicolae Stanciu, eroul meciului de la EURO 2024, a trecut prin multe până să ajungă la succesul de care se bucură astăzi. La doar 16 ani, a suferit o accidentare teribilă, care ar fi putut să ducă la sfârșitul carierei sale în fotbal.

Gallery

​Fotbalistul ascunde o poveste impresionantă de viață și am putea spune că a avut un destin de film. La 10 ani s-a apucat de fotbal și a făcut un sacrificiu uriaș pentru a-și îndeplini visul. A făcut naveta zilnic de la Craiva la Alba Iulia, 36 de kilometri dus-întors, iar la 16 ani a suferit o accidentare groaznică: era să își piardă un picior.

A fost dus la fotbal de mama sa

Nicușor, așa cum îi spune familia, a fost dus la fotbal de către mama sa, care a bătut la porțile arenei Unirea. Primul antrenor al lui Stanciu a mărturisit că a fost impresionat de talentul acestuia și l-a legitimat imediat.

„Nicu a fost adus de mamă-sa. Spunea că puștiul se afla pentru prima dată la fotbal. Am schimbat câteva pase cu el. I-am pasat ușor pe dreptul, i-am pasat la fel pe stângul, apoi i-am trimis mingea mai tare și a făcut preluare corectă. După ce am văzut cum lovește mingea, excelent cu ambele picioare, am întrebat-o pe mama lui dacă nu cumva a mai jucat fotbal, dar îmi ascunde amănuntul ăsta”, povestea Alexandru Kalanyos, primul antrenor al lui Stanciu, citat de libertatea.ro.

Nu mai văzusem așa talent. I-am zis doamnei: «Mâine, să-mi aduceți două poze de-ale lui»”. Nu mai făcusem așa ceva, să legitimez pe cineva după doar câteva pase schimbate. De la 10 ani, Nicu a făcut naveta de la Craiva la Alba Iulia, 18 kilometru dus, 18 – întors. Îl aducea fie mama, fie un vecin.

„L-am pregătit între 10 și 15 ani. L-am avut căpitan și purtător de număr 10 la grupele 1991, 1992 și 1993. Toți antrenorii s-au îndrăgostit de calitățile lui. El a fost mereu provocat. La grupa lui era un coleg talentat, un fel de Maradona. L-a depășit pe acesta. Apoi, s-a dus după o grupă mai mare. L-a depășit și pe cel mai bun de-acolo. S-a dus și la cea de-a treia grupă, a făcut la fel și acolo. În șase luni, a progresat enorm. Era mai mic cu un cap decât ceilalți colegi”, spunea mentorul celui mai în vogă fotbalist român al momentului.

Cum s-a produs accidentarea de la 16 ani

La 16 ani, Nicolae Stanciu a trecut prin cel mai dificil moment din viața sa, care ar fi putut să pună punct carierei sale de fotbalist.

„La 15 ani, Stanciu a fost luat la echipa mare, la Apulum Alba Iulia. Juca la juniori republicani, apoi venea pe terenul doi. La 16 ani, a debutat la un meci cu Forex. Brașov, în liga a doua. A făcut o înșurubare, una pe care el o face des, și și-a distrus genunchiul stâng. S-a dus la medic, a fost operat. Doctorii i-au spus: «Copile, nu mai joci fotbal niciodată!»”. A plâns, a stat șase luni pe bară, timp în care s-a mai împlinit, a mai luat kilograme. Era durduliu. S-a întors la juniorii republicani și și-a revenit.

„Câte reproșuri am primit de la sponsori, de la antrenorii care aveau copiii la lot, pe motiv că îl băgam pe Nicu. Invidia era mare“, rememora antrenorul.

De la examenul de Capacitate, direct pe terenul de fotbal 

Nicolae Stanciu nu a fost un elev genial la școală, dar a reușit să atragă atenția colegilor după ce a fost ales Mister Boboc. Pe el l-a interesat întotdeauna fotbalul, așa că de la examenul de Capacitate a plecat direct pe teren.

„A intrat în minutul 10 și ne-a câștigat meciul cu golul său. Le spuneam jucătorilor din lot că trebuie să aibă două-trei soluții de pasare. El avea 6! Cât de bine putea să schimbe partea”, își amintea antrenorul Kalanyos.

Sursa foto: Instagram 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni