ß
O tânără din Timișoara a trecut prin clipe de coșmar. A fost sfâșiată de mai mulți câini ciobănești, în timp ce se deplasa pe pista de biciclete Timișoara -Serbia. Ea fost transportată la spital și operată de urgență.
Tânăra a povestit toate experiența, menționând că în acea zonă au fost atacate de câini alte trei persoane. Ea aduce acuzații polițiștilor locali din Sânmihaiu Român, care nu au venit la locul incidentului, după ce a sunat la 112.
Jurnaliștii de la ziuadevest.ro i-au publicat întreaga poveste și pozele care fac dovada incidentului.
„În data de 1 iunie 2024, la întoarcere din Serbia, pe pista turistică de bicicliști construită cu fonduri europene, pe raza localității Sânmihaiu Roman, în apropiere de popularul restaurant La Livada, am fost atacată si sfâșiata de câini ciobănești. Câinii aparțin cu siguranță unui proprietar întrucât erau îngrijiți. Am trecut pe lângă o stână cu cioban, care cel mai probabil ca era beat la orele 21:20 când a avut loc evenimentul. Am locația pe GPS și stâna poate fi identificată cu precizie.
Am intrat în Romania la 19:45, înainte cu 15 minute de a se închide granița, pentru că a avut loc o ploaie cu tunete și am așteptat să se oprească la un restaurant aflat la 10 km de graniță.
Precizez că sunt angajat Continental Automotive Timișoara și eram împreuna cu șefa mea și încă o colega. Doar eu am fost atacată fiind cea mai în spate. Am avut un blocaj în momentul în care au apărut câinii și nu am pedalat tare ca și colegele mele. Am încercat să mă înțeleg cu ei, dar erau ieșiți de sub orice control. M-au muscat de fesa stânga (am avut 2 drene timp de 1 săptămâna) și am multiple plăgi adânci pe piciorul drept.
Când am căzut de pe bicicleta (după 2 mușcături adânci la glezna dreaptă) am avut noroc că am avut bicicleta în fața mea și am putut să-i lovesc cu ea până când au venit în goană colegele mele. Am avut mare noroc că nu m-au mușcat de fața, gât, sânii sau vreo arteră. Când au apărut colegele câinii au plecat. Toate trei suntem în stare să-i recunoaștem.
Eram plină de sânge și am chemat de urgență ambulanța și poliția. Echipajul de ambulanță a știut exact unde să vina pentru că în data de 16 martie au ridicat o altă victima din același loc. Ulterior am aflat că este vorba de un alt coleg de-al meu, care a fost dus la urgențe cu plagă la picior din care și-a revenit complet în 2 luni (nu a putut calcă pe picior și conduce autovehicul). Plângerea lui a fost înregistrată la Secția 3 a Politiei Timișoara (IPJ Timiș) cu nr 636951 în 18.03.2024. Am avut mare noroc că același echipaj era de serviciu la orele 21:20 când a avut loc evenimentul din 1 iunie pentru că altfel aș fi așteptat o oră să mă găsească și probabil că nu mai raportam evenimentul. A fost necesar ca ambulanța să intre pe pistă pentru că era necesar să fiu ridicată pe targă. Echipajul de pe ambulanță m-a stabilizat timp de 40 de minute, am ajuns la urgențe la Spitalul Județean abia la orele 23:00”, a povestit ea.
Pacienta spune că îi este recunoscătoare doctorului chirurg Lorin Miculiț, aflat de gardă, care i-a salvat viața. La externare, femeia a primit concediu medical de 21 de zile, timp în care se prezintă regulat la spital pentru pansamente. â
Ea speră că mărturia ei îi va pune în gardă pe alți bicicliști, având în vedere că pista a devenit atractivă odată cu sezonul cald.
„Pista nu este sigură și este foarte folosită în acest sezon. Chiar în spital, mai multe persoane mi-au spus că își doresc să o încerce. Nu îmi doresc să mai existe alte cazuri. În prezent, știu că exista patru”
Mărturia tinerei a stârnit un val de comentarii pe rețelele sociale. Oamenii din zonă spun că nu se mai simt în siguranță:
„Degeaba încurajați mersul pe jos sau bicicleta în România, nu se poate, e sălbăticie. Cele mai multe cazuri se întâmplă cu “am uitat poarta deschisă”;
„Nu câinii sunt vinovați! Cei care sunt răspunzători de ei trebuie să plătească astfel încât să nu mai avem evenimente de genul ăsta!;
Sursă foto: Facebook
Vezi și: