Avicii, pe numele real Tim Bergling, s-a sinucis în primăvara anului 2018 la doar 28 de ani după ce ani de zile s-a luptat cu anxietatea, depresia și atacurile de panică.
Gallery
Milioane de fani încă deplâng moartea prematură a artistului, iar familia suedezului a pus bazele unui fundații caritabile “The Tim Bergling Foundation”, care susține lupta împotriva depresiei.
Un nou documentar despre ultimele luni de viață ale celebrului DJ a avut premiera la Festivalul de film Tribeca.
Avicii era atât de dependent de analgezice spre sfârșitul vieții sale încât „arăta ca un zombie” dezvăluie documentarul „I’m Tim” (Eu sunt Tim), potrivit Daily Mail.
„În timpul unei cine, Avicii 'nu era acolo', deși avea ochii 'larg deschiși', a povestit bunul său prieten Jesse Waits în filmul 'I'm Tim', care a avut premiera mondială duminică la Festivalul de film Tribeca.
CITEȘTE ȘI:
Documentarul îl prezintă pe Avicii, născut Tim Bergling, care vorbește despre calvarul său într-unul dintre ultimele interviuri pe care le-a oferit.
DJ-ul suedez povestește în documentar că suferea de anxietate paralizantă și recunoaște că „mă omoram cu turneele neîntrerupte”.
Visul lui Avicii era să nu mai „fie măcinat de stres”, să nu mai muncească neîncetat, însă nu se putea opri.
Documentarul 'I'm Tim' detaliază cum Avicii a crescut în Stockholm, capitala Suediei, și a fost atât de protejat încât și-a petrecut primii 19 ani pe o rază de cinci blocuri, care includea și școala sa. În film, el spune că și pe atunci era „nesigur” și că avea doar trei sau patru prieteni apropiați. Avicii recunoaște că „nu era o persoană drăguță” cu ceilalți copii și dădea vina pe anxietatea sa.
Unul dintre colaboratorii lui Avicii a dezvăluit că „SOS”, primul single de pe albumul său postum Tim, a fost un strigăt secret de ajutor.
Aloe Blacc, care a cântat pe mega-hit-ul lui Avicii „Wake Me Up”, a declarat că a fost un avertisment pe care l-au auzit „mult prea târziu”.
Documentarul, care a fost aplaudat cu entuziasm la Tribeca de o sală plină de fani ai lui Avicii, include apariții ale unora dintre cei mai faimoși colaboratori ai lui Avicii, inclusiv legenda disco Nile Rogers și Chris Martin de la Coldplay.
Aceștia au reflectat asupra prețului pe care l-a plătit Avicii pentru succes. El a devenit celebru înainte de a împlini 20 de ani și a susținut peste 800 de concerte în șase ani, cântând uneori în două orașe într-o singură seară.
După moartea sa, familia sa a publicat o scrisoare emoționantă în care spunea că era un „perfecționist supraperformant”. Aceștia au spus că „nu mai putea continua” și că „își dorea liniște” pentru el însuși.
Avicii avea probleme de sănătate și ani de zile a fost dependent de alcool și substanțe interzise. În 2016, Avicii a anunţat că va lua o pauză mai lungă şi că se va concentra pe viaţa personală. Doi ani mai târziu, în 20 aprilie, artistul s-a sinucis într-o cameră de hotel din Muscat, capitala Omanului.
Avicii a fost găsit mort în camera de hotel după ce s-ar fi tăiat cu o sticlă de vin spartă și ar fi sângerat până la moarte.
Fotografii: Getty Images