• PRO TV
  • Nicușor Dan a spus când va fi rezolvată problema cu apa caldă și căldura în București. Ce vrea să facă primarul cu bani europeni

Nicușor Dan a spus când va fi rezolvată problema cu apa caldă și căldura în București. Ce vrea să facă primarul cu bani europeni

Nicușor Dan a spus când va fi rezolvată problema cu apa caldă și căldura în București. Ce vrea să facă primarul cu bani europeni

Nicușor Dan a câștigat un nou mandat la șefia Capitalei. După alegeri, primarul a oferit mai multe interviuri în care a menționat când vor avea bucureştenii apă caldă şi căldură, dar şi care sunt proiectele majore pe care își dorește să le realizeze, accesând fonduri europene.

Gallery

​În ultimii ani, bucureștenii din toate sectoarele s-au confruntat cu sistări frecvente ale apei calde, mai ales pe timp de vară. Chiar dacă oamenii au fost informați că se fac lucrări de modernizare a magistralei de apă, problema este foarte deranjantă. Iată ce spune edilul despre această situație:

Am făcut progrese. Nimeni nu poate să conteste că am făcut progrese. Cel mai bun exemplu este că, dacă întrebaţi acum 2-3 ani bucureştenii care e cea mai mare problemă a oraşului – căldura şi apa caldă. Am schimbat 110 km de magistrală, am mai construit centrala de la Titan. E ceva mai bine. Am semnat contractele pentru folosirea banilor europeni. Avem 15 şantiere mari deschise, am făcut 50 km anul trecut, o să mai facem 70 anul ăsta. O să fie tot mai bine. Peste 4 ani o să ajungem la jumătate… E un drum care a fost neglijat 30 de ani şi îl facem noi acum. Iarna asta a fost relativ confortabilă. ” a spus primarul la o televiziune de știri.

​Spre exemplu, începând cu data de 15 mai, după finalizarea lucrărilor de modernizare a magistralei de apă, vor fi demarate și lucrările de reparație a carosabilului în Piața Victoriei, anunță primarul pe pagina sa oficială de socializare. „S-a efectuat și proba de presiune pentru 550 de metri pe un alt tronson de conductă nouă, montată pe Bd. Ion Mihalache, între intersecția strada Dr. Felix și Arh. Ion Mincu. La acest obiectiv, în care nu au mai fost realizate lucrări de investiție de peste 40 de ani, vor fi modernizați 11 km de conductă de termoficare, din care au fost deja înlocuiți 7 km. Conductele noi au garanție de 30 de ani”, mai spune el. 

​Nicușor Dan își dorește pentru Capitală un transport public modern, care să nu polueze. Municipalitatea a cumpărat în ultimii 3 ani : 100 de tramvaie, 100 de autobuze electrice și 100 de troleibuze.

„Într-un an o să vedeţi foarte multe linii de tramvai, cel puţin pe jumătate reabilitate, în doi ani toate acele linii de tramvai – pe Mihalache, Călăraşi, Basarabiei…Traficul e o chestiune de mai mulţi ani, dar el se va îmbunătăţi pe măsură ce se duce lumea către transport public. Mulţumesc bucureştenilor că folosesc transportul public cu 40% mai mult decât acum trei ani şi jumătate”, a declarat Nicușor Dan. 

Nicușor Dan își dorește să transforme Bucureștiul într-un centru academic atractiv pentru străini, dar se confruntă cu problema spațiilor de cazare. Pentru asta vrea să convoace două referendumuri, pentru a lămuri „cum se vor împărți banii între Primăria Capitalei și primăriile de sector” și „cine dă autorizaţiile de construire în Bucureşti”.

Sursă foto: Facebook 

Vezi și: 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni