• PRO TV
  • Alegeri prezidențiale 2024. Când vor putea merge românii la vot

Alegeri prezidențiale 2024. Când vor putea merge românii la vot

Alegeri prezidențiale 2024. Când vor putea merge românii la vot

Alegerile prezidențiale din România, programate pentru septembrie 2024, vor marca o etapă importantă în viața politică a țării. Iată când va avea loc primul, dar și al doilea tur de scrutin!

Alegeri prezidențiale din 2024 vor avea loc pe data de 15 septembrie, primul tur, și 29 septembrie, turul doi, dacă va fi necesar.

Doi dintre potențialii candidați sunt Mircea Geoană, secretar general adjunct al NATO, și Dan Barna, lider al Uniunii Salvați România (USR).

Un alt nume care se află în discuție este Marcel Ciolacu, lider al Partidului Social Democrat (PSD).

Cum pot vota românii la alegerile prezidențiale 2024

În perioada desemnată, alegătorii vor primi un buletin de vot, acolo unde vor fi trecuți toți candidații la alegerile prezindețiale 2024. Cetățenii vor intra, mai apoi, în cabinele de vot, vor pune ștampila și vor introduce buletinul de vot în urnă. Alegerile prezidențiale se organizează în două tururi.

Un candidat va fi ales doar dacă va obține mai mult de 50% din numărul de voturi valabile în primul tur. În cazul în care niciun candidat nu obține majoritate absolută în primul tur, se va organiza și cel de-al doilea, în cazul de anul acesta, pe data de 29 septembrie 2024.

Rezultatele vor fi publicate în Monitorul Oficial al României, în termen de trei zile de la alegeri.

Foto: Shutterstock

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni