• PRO TV
  • Celine Dion, dezvăluiri cumplite despre lupta pe care o duce cu boala sa incurabilă: „Am avut coastele rupte din cauza spasmelor musculare”. Cum i-a afectat vocea sindromul persoanei rigide

Celine Dion, dezvăluiri cumplite despre lupta pe care o duce cu boala sa incurabilă: „Am avut coastele rupte din cauza spasmelor musculare”. Cum i-a afectat vocea sindromul persoanei rigide

Celine Dion, dezvăluiri cumplite despre lupta pe care o duce cu boala sa incurabilă: „Am avut coastele rupte din cauza spasmelor musculare”. Cum i-a afectat vocea sindromul persoanei rigide

Celine Dion a oferit primul interviu televizat de la aflarea diagnosticului crunt. Artista în vârstă de 56 de ani suferă de sindromul persoanei rigide, boală progresivă și incurabilă care determină organismul să-și atace propriile celule nervoase și afectează grav mobilitatea.

Gallery

​Cântăreața a fost diagnosticată cu acest sindrom rar și incurabil în 2022 și a fost nevoită să pună în așteptare spectacolele live. Ea a declarat anterior că acesta „provoacă dificultăți atunci când merg și nu îmi permite să îmi folosesc corzile vocale pentru a cânta așa cum sunt obișnuită”.

Celine a oferit un interviu lui Hoda Kotb de la NBC News și a vorbit despre felul în care i s-a schimbat viața după ce a primit diagnosticul crunt.

„Am avut coastele rupte la un moment dat din cauza spasmelor musculare. Uneori, spasmele sunt foarte puternice”, a mărturisit Celine Dion în interviul care va fi difuzat la NBC în 11 iunie.

CITEȘTE ȘI:

Celine a povestit că boala îi afectează și vocea.

Artista a mai spus că, atunci când are spasme musculare în gât, „este ca și cum cineva te strangulează, ca și cum cineva îți împinge laringele”, și a explicat că poate vorbi doar la un anumit ton atunci când are spasme.

„Dar pot fi și în zona abdominală, în coloana vertebrală, în coaste”, a adăugat ea. „Sunt crampe, dar e ca și cum ar fi într-o poziție în care, de exemplu, nu le poți debloca”, a mai spus Dion, potrivit The Guardian.

Într-un interviu acordat revistei Vogue France în aprilie, ea a declarat că face terapie fizică și vocală de cinci ori pe săptămână. Celine a recunoscut că au apărut și sentimente de disperare după aflarea diagnosticului, dar în același timp visează să se întoarcă pe scenă, în fața publicului.

„La început mă întrebam: De ce eu? Cum s-a întâmplat asta? Ce am făcut eu? Este vina mea?”, a spus ea.

„Viața nu îți dă niciun răspuns. Trebuie doar să o trăiești! Am această boală dintr-un motiv necunoscut. După cum văd eu lucrurile, am două opțiuni. Fie mă antrenez ca un atlet și muncesc foarte mult, fie mă deconectez și se termină, stau acasă, îmi ascult cântecele, stau în fața oglinzii și cânt pentru mine. Am ales să lucrez cu tot corpul și sufletul meu, din cap până în picioare, cu o echipă medicală. Vreau să fiu cât mai bună. Scopul meu este să văd din nou Turnul Eiffel! ... Am această forță în mine. Știu că nimic nu mă va opri”, a mai spus Celine în primăvară.

Un documentar  despre boala ei, „I Am: Celine Dion”, va fi difuzat pe o platformă de streaming video din 25 iunie. Documentarul este regizat de Irene Taylor, care a fost nominalizată la Oscar pentru filmul său din 2009, „The Final Inch”.

Fotografii: Getty Images

CITEȘTE ȘI:

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni