În cadrul unui consorțiu editorial dezvoltat cu ajutorul unei finanțări din partea Uniunii Europene - alaturi de alte site-uri din Polonia, Croatia, Bulgaria si Lituania, stirileprotv.ro derulează proiectul international MyImpact – Be Active, Be Your Change, dedicat tinerilor din Generatia Z.
Începând din luna aprilie 2023, în secțiunea dedicată MyImpact, cititorii site-ului stirileprotv.ro pot găsi articole, emisiuni, infografice dedicate subiectelor de interes pentru Generația Z. Domeniile pe care se axează aceste informații se referă la probleme care țin de incluziune și diversitate, sănătate, ecologie, implicare socială. Mai multe aici: https://stirileprotv.ro/my-impact/
O componentă a proiectului este reprezentată de un concurs la care se pot înscrie tineri jurnaliști din România și țările menționate anterior. Scopul competiției este de a demonstra modul în care formele contemporane de media pot promova activismul în rândul tinerilor, pe probleme sociale cruciale, cum ar fi sănătatea mintală, egalitatea și ecologia.
Inițiativa își propune să ofere oamenilor de pe întregul continent o înțelegere mai profundă a valorilor și inițiativelor UE, promovând în același timp un dialog deschis în jurul politicilor europene, al rezultatelor acestora și al rolului lor în reducerea decalajelor de dezvoltare dintre regiunile UE. Proiectul promovează participarea activă a membrilor Generației Z în viața publică, subliniind potențialul lor de a genera schimbări pozitive în societate.
Participanții trebuie să demonstreze modul în care au folosit platformele online pentru a sensibiliza în mod eficient publicul țintă. De asemenea, trebuie să-și împărtășească strategia și cunoștințele pentru a crea conținut convingător și încurajator.
În plus, trebuie să furnizeze „rețeta” lor pentru a deveni virali, mobilizând și susținând publicul pe probleme importante din lumea de astăzi.De asemenea, trebuie să explice în cel fel promovarea inovatoare a problemelor ridicate de ei a dus la rezultate tangibile și schimbări sociale.
Cei care doresc să participe se pot înscrie pe https://competition.my-impact.org/start . Lucrările trebuie depuse până cel târziu la data de 30 iunie 2024. Tot aici se regăsesc regulile, reglementările legale și informațiile detaliate despre concurs. Participanții trebuie să se asigure că vor include toate elementele necesare, cum ar fi videoclipuri, articole sau postări pe rețelele sociale.
Juriul va fi format din membri ai redacțiilor site-urilor din proiect. Lucrările vor fi evaluate în funcție de diverse criterii, cum ar fi abilitățile jurnalistice, utilizarea inovatoare a componentelor multimedia, tehnicile narative și elementele interactive care captează și angajează publicul.
Premiile – cu valori cuprinse între 2000 și 5000 de euro - vor fi acordate în cadrul unei ceremonii ce va avea loc la Varșovia, la sfârșitul lunii august. La ceremonie, a cărei dată exacta urmează a fi anunțată, vor fi invitați toți câștigătorii competiției.
„Concursul oferă o oportunitate excelentă de a demonstra că Generația Z are un potențial imens pentru impact global pozitiv și poate modela activ viitorul continentului nostru. Domeniul internațional al concursului permite participanților să exploreze perspective diverse asupra problemelor politice critice europene și să descopere soluții inovatoare pentru a reduce disparitățile de dezvoltare dintre regiunile individuale ale UE”, explică Sorin Kosz, Editor-in-Chief Digital PRO TV .
Stirileprotv.ro este site-ul de știri al postului PRO TV, liderul pieței de televiziune din România. Site-ul oferă o gamă largă de știri și informații despre evenimente din țară și din străinătate, acoperind diverse domenii, de la actualitatea națională și internațională, la economie, știință și divertisment. Site-ul este actualizat constant cu știri de ultimă oră și evenimente în desfășurare. Site-ul are ca obiectiv principal informarea publicului larg într-un mod rapid și accesibil, oferind știri de calitate și analize pertinente despre subiectele de interes major pentru cititori.
____
Finanțat de Uniunea Europeană. Punctele de vedere și opiniile exprimate sunt ale autorilor și nu reflectă neapărat pe cele ale Uniunii Europene sau ale Comisiei Europene. Nici Uniunea Europeană și nici autoritatea care acordă finanțarea nu pot fi considerate responsabile pentru acestea.