ß
Este a șasea zi în care salvatorii italieni îl caută pe Cristian Molnar, tânărul de 25 de ani care a dispărut în apele învolburate ale râului Natisone, care trece prin localitatea Premariacco din Italia. Fratele lui Cristi și și restul familiei nu-și pierd speranța de a-l găsi în viață.
Gallery
„Este ca un leu în cușcă, nu-i plac rețelele de socializare și televiziunea. Se plimbă în sus și în jos, chinuit. Este convins că își va găsi fratele în viață”, spune primarul din Premariacco potrivit ilmessaggero.it.
Operațiunea de căutare continuă în cazul lui Cristian Casian Molnar, în vârstă de 25 de ani. În localitatea Premariacco din Italia, unde s-a petrecut tragedia, au sosit zeci de salvatori și voluntari.
Primarul localității oferă detalii pentru presa italiană despre certările care se duc în zonă: „Acolo unde am găsit și celelalte două cadavre sunt o serie de bolovani. Tocmai în acele vârtejuri există posibilitatea ca o persoană înecată să intre și să ajungă blocată. Mișcarea apei (împreună cu nămol, pietre, pietriș) schimbă de fiecare dată fundul acestei porțiuni de râu. În cazul scafandrului, care a rămas acolo doi ani (nr. un caz din trecut), acesta era în tunel și pietrișul l-a zdrobit, l-a închis acolo. Să sperăm că acest lucru nu s-a întâmplat și acum”.
Jurnaliștii italieni l-au întrebat pe primar să-și spună părerea despre reacția tinerilor în acea situație. De ce nu s-au întors la mal pe unde au intrat pe insuliță?
„De când au intrat tinerii pe bucata de insulă, când nu era multă apă, au trecut 40 de minute până i-a luat apa. Imaginea pe care o vedeți este începutul potopului, nu este potopul”, povestește liderul localității. (vezi poza de mai sus)
„Trebuiau să se întoarcă pe unde au intrat. Nu avem nicio mărturie, dar îmi imaginez că cei cărora le este frică de apă și nu știu să înoate, văd apa noroioasă, văl valurile puternice alături de ei, le este frică și aleg să cheme ajutor. Pentru Dumnezeu, o alegere corectă. Dacă salvatorii ar fi ajuns în 10 minute, totul s-ar fi rezolvat. Nu vreau să comentez intervenția, fiecare va răspunde pentru propriile responsabilități. Nu i s-ar fi întâmplat unui localnic. De îndată ce vezi apa în creștere, fugi. Au avut și ghinion”, a comentat Michele De Sabata.
Nu exista apă în punctul în care au ajuns?, întreabă redactorul Il Messaggero.
„Nu. Când coboară, e soare, se opresc pe această insulă de pietriș și își fac fotografii. Cu siguranță coboară înainte de 13:25, primul apel vine la 13:30. Când șoferul autobuzului trece pe pod, la 13.35, îi găsește în dificultate și sună la poliție. Pompierii știau deja”.
Ce puteau face tinerii?
„În acel moment singura posibilitate era să fie luați de sus. În acea disperare ce puteau face, să se arunce spre verdeață. Evident, te poartă curentul, dar există multă vegetație acolo de care te poți prinde. Erau la o distanță de vreo 8 metri pentru a fi în siguranță”, mai adaugă Michele De Sabata.
„Familia lui Cristian nu-și pierde speranța de a-l găsit pe tânăr în viață. Aceștia își exprimă încrederea deplină în ancheta deschisă de Parchetul din Udine, care investighează felul în care au acționat salvatorii. În plus, familia solicită autorităţilor să continue căutarea lui Cristian. Fratele Petru Radu, care participă la căutări, dorește să nu fie publicate fotografii cu el și cu membrii familiei sale. El roagă să le fie respectată intimitatea într-o situație atât de grea”.
De asemenea, familia Molnar a transmis condoleanțe celor două familii îndurerate, ale Biancăi Doros și Patriziei Cormos.
Vezi și:
Sursă foto: Facebook
Vezi și: