• PRO TV
  • Motivul surprinzător pentru care Regele Charles își sărbătorește ziua de naștere de două ori pe an. De unde vine acest obicei

Motivul surprinzător pentru care Regele Charles își sărbătorește ziua de naștere de două ori pe an. De unde vine acest obicei

Motivul surprinzător pentru care Regele Charles își sărbătorește ziua de naștere de două ori pe an. De unde vine acest obicei

Regele Charles al III-lea se poate bucura de unele privilegii de care restul familiei sale nu beneficiază, acum că este la conducerea Coroanei Britanice.

Gallery

​De exemplu, monarhul își poate sărbători ziua de naștere de două ori pe an. Cea de-a doua aniversare va avea loc la Trooping the Colour, una dintre cele mai faimoase și colorate sărbători din Marea Britanie.

Deși situația din familia regală britanică nu a fost ușoară în ultimele luni din cauza problemelor de sănătate ale regelui Carol al III-lea, cât și ale prințesei Kate Middleton, ambii diagnosticați cu cancer, s-a încercat ca programul de angajamente și obiceiuri să nu fie atât de afectat, astfel că se lucrează deja la ultimele detalii ale Trooping the Colour, o sărbătoare suplimentară pentru ziua de naștere a monarhului.

Care este originea paradei regale britanice Trooping the Colour?

În urmă cu sute de ani, Trooping the Colour era o paradă militară organizată la Londra, în cadrul căreia grupuri mari de soldați ieșeau în stradă pentru a onora munca pe care o făceau, apărând și având grijă de bunăstarea țării.

Regele Charles s-a bucurat de prima sa zi de naştere - cea reală - ca monarh la 14 noiembrie, însă acesta își va mai serba încă o dată ziua la Trooping the Colour.

Conform News.ro, tradiția festivităților duble pentru ziua de naștere a regilor și reginelor Marii Britanii datează încă din secolul al XVIII-lea. Aceasta constă în organizarea unei celebrări publice, numită aniversare oficială, și a uneia private, la data reală a nașterii.

Motivul din spatele acestei decizii este destul de simplu: evitarea ploii care ar putea strica parada. Astfel, încă din anii 1740, monarhii au preferat să își amâne petrecerile fastuoase pentru sezonul de vară.

Se spune că această tradiție a început cu regele George al II-lea, în 1748, care era cunoscut pentru pasiunea sa pentru evenimente grandioase.

Acela a fost anul în care celebrul eveniment anual Trooping the Colour din Marea Britanie a fost asociat pentru prima dată cu ziua de naștere a suveranului. La fel ca și Charles al III-lea, Regele George s-a născut în noiembrie, perioadă în care vremea în Marea Britanie este deseori nefavorabilă.

Cum își va sărbători Regele Charles ziua de naștere la Trooping the Colour?

Deși sărbătorirea zilelor de naștere ale monarhilor la Trooping the Colour este deja o tradiție, anul acesta vor exista unele modificări, potrivit relatărilor din presa engleză. Totul ca urmare a problemelor de sănătate pe care le-au avut Regele Charles și Prințesa Kate Middleton.

Trooping of Colour va avea loc pe 15 iunie, iar una dintre aceste modificări este că monarhul, care de fapt își serbează ziua de naștere pe 14 noiembrie, nu va mai călări un cal, așa cum se obișnuiește, ci va opta pentru o trăsură, pentru a fi mai sigur și mai confortabil.

De asemenea, Kate Middleton nu va participa anul acesta, ea continuând să stea departe de ochii publicului, așa cum a făcut-o din decembrie anul trecut.

Sursa foto: Profimedia

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni