• PRO TV
  • Motivul pentru care oamenii de pe pod nu au sărit pentru a-i salva pe tinerii morți pe râul Natisone din Italia. De ce au făcut fotografii, în loc să intre în apa învolburată

Motivul pentru care oamenii de pe pod nu au sărit pentru a-i salva pe tinerii morți pe râul Natisone din Italia. De ce au făcut fotografii, în loc să intre în apa învolburată

Motivul pentru care oamenii de pe pod nu au sărit pentru a-i salva pe tinerii morți pe râul Natisone din Italia. De ce au făcut fotografii, în loc să intre în apa învolburată

Cazul celor trei români morți în viitura din apele râului Natisone a luat amploare atât în Italia, cât și în România. Primarul din Premariacco, Michele de Sabata, face noi declarații, la cinci zile de la tragedie.

Gallery

​S-a deschis o anchetă penală în provincia Udine din Italia, după ce Bianca, Patrizia și Cristi au fost luați de viitura de pe râul Natisone. Cele două fete au fost găsite decedate la trei zile de la incident, în timp ce băiatul este căutat și acum de pompierii italieni. În timp ce procurorii din Italia vor să afle dacă echipajele de salvare ajunse la fața locului au procedat corect pentru a-i salva pe tineri, mai multe informații ies la iveală. 

Unul dintre aspectele care au stârnit revoltă în mediul online a fost referitor la martorii incidentului, care au privit întreaga tragedie de pe un pod. Mulți s-au întrebat de ce oamenii nu au sărit în ajutorul celor trei români, dar și motivul pentru care au făcut fotografii și videoclipuri, în loc să intre în apă pentru a-i salva. Acest lucru a fost discutat inclusiv de mama Patriziei Cormos, una dintre victime:

„Ce mă doare cel mai mult este că toată lumea a făcut poze și videoclipuri și nimeni nu le-a salvat. Poate că i-ar fi putut salva. Nu era important să faci videoclipuri”, a declarat mama Patriziei Cormos.

Primarul din Premariacco, Michele de Sabata, a vorbit public despre acest subiect și a explicat că martorii incidentului au avut un șoc în momentul în care au văzut scenele desprinse din filmele de groază și nu au avut puterea să intervină.

„Serviciile de urgență au fost chemate cât mai curând posibil. Oricine s-a aflat pe pod a trăit un moment dramatic și s-a simțit neputincios și incapabil să intervină”, a transmis primarul din Premariacco, Michele de Sabata.

Foto: Facebook, YouTube, Știrile PRO TV

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni