• PRO TV
  • Elevii Colegiului Național “Sfântul Sava” din București, premiați în Los Angeles pentru proiectul “Aquila”

Elevii Colegiului Național “Sfântul Sava” din București, premiați în Los Angeles pentru proiectul “Aquila”

Elevii Colegiului Național “Sfântul Sava” din București, premiați în Los Angeles pentru proiectul “Aquila”

Câștigătorii concursului NSS Space Settlement Contest 2024 au fost anunțați pe data de 26 mai 2024, în Los Angeles. Dintre 5200 de proiecte ambițioase realizate de peste 29.000 de elevi din întreaga lume, un proiect românesc a obținut locul 3 la prestigioasa competiție internațională. Cei care au pus România pe podium sunt 9 elevi ai Colegiului Național “Sfântul Sava” din București pentru care limitele nu există atunci când este vorba despre visul lor.

​Ghiț Maya-Alexandra, Julean Maria-Cristina, Turcu Alexandru, Gherghe David-Mihai, Andronea David-Macarie, Cheța Mihai, Fabian Luca-Alexandru, Duțu Damian-Stefan, Turcu Filip Ianis, coordonați de doamna profesor Cristina Pavăl, sunt cei din spatele proiectului “Aquila” - O Nouă Speranță pentru Supraviețuirea Umanității în Spațiu. Conceptul prezentat de aceștia constă într-o navă spațială ce are capacitatea de a găzdui 15.000 de oameni, oferindu-le confort prin spații pentru locuințe, transport, protecție împotriva radiaților, producție de hrană, oxigen și multe alte beneficii.

Proiectul elevilor este gândit ca o alternativă viabilă pentru supraviețuirea speciei umane în cazul unor catastrofe majore pe Pământ sau a unor schimbări climatice drastice. Pentru a putea realiza un concept realist, tinerii au avut nevoie de baze teoretice solide în domeniul fizicii, astro-fizicii, chimiei, biologiei și ingineriei. De asemenea, aceștia au trebuit să fie la curent cu noile cercetări și descoperiri ce le-ar putea influența proiectul.

​Doar prin pasiune și perseverență, tinerii au reșit să ajungă pe podium și, astfel, să primească o recunoaștere atât a muncii lor, cât și a abordării complexe. PRO TV a crezut în talentul lor și i-a susținut încă de la început, alături de alți sponsori.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni