• PRO TV
  • Românca pe care Michael Jackson a vizitat-o în mare secret când a ajuns în România. A ținut neapărat să o vadă

Românca pe care Michael Jackson a vizitat-o în mare secret când a ajuns în România. A ținut neapărat să o vadă

Românca pe care Michael Jackson a vizitat-o în mare secret când a ajuns în România. A ținut neapărat să o vadă

În 1992, Michael Jackson a ajuns în România pentru a susține un concert în cadrul turneului său „Dangerous World Tour”. Înainte de spectacol, starul a dorit neapărat să se întâlnească cu o femeie.

Gallery

​Pe 2 octombrie 1992, 70.000 de fani au umplut Stadionul Național din București pentru a-l vedea pe Michael Jackson în concert. Înainte de eveniment, „regele muzicii pop” a insistat să o întâlnească pe Prințesa Ecaterina Caradja Cantacuzino la azilul unde aceasta locuia.

Prințesa Ecaterina a fost prima nepoată a Nababului Gheorghe Grigore Cantacuzino, cel mai bogat român dinainte de 1900. Născută în 1893 în București, ea a crescut în Anglia și Franța. La vârsta de trei ani, a fost răpită de tatăl ei, Rodolf Radu Kretzulescu, și dusă într-un orfelinat britanic sub o identitate falsă.

În 1908, Ecaterina a fost regăsită și readusă în România. Câțiva ani mai târziu, a evadat din regimul comunist cu ajutorul unui vas petrolier, traversând Dunărea și trăind 40 de ani în America. După Revoluția din 1989, Prințesa Ecaterina s-a întors în București.

Povestea Prințesei Ecaterina este impresionantă

În 1992, cu un an înainte de moartea sa, Michael Jackson a vizitat-o la azil, conform adevarul.ro. Ecaterina era cunoscută în SUA pentru actele sale de caritate, iar în timpul celui de-al Doilea Război Mondial a ascuns aviatori americani în beciul conacului său, fapt pentru care a fost numită „Îngerul de la Ploiești”.

​Max Caradja, strănepotul Prințesei, a declarat într-un interviu exclusiv pentru b365.ro: „Am descoperit acum câteva zile și mi s-a făcut pielea de găină că în fotografia Ecaterinei cu Michael Jackson, pe peretele din spate, e o poză cu mine la vârsta de doi ani”.

Michael Jackson și Prințesa Ecaterina au petrecut câteva zeci de minute împreună. În tot acest timp, Ion Iliescu a așteptat în fața clădirii, neputând să se întâlnească cu Prințesa din cauza naționalizării proprietăților familiei ei.

Prințesa Ecaterina Caradja Cantacuzino a decedat în 1993, la vârsta de 100 de ani, în azilul unde locuise.

Sursa foto: Getty

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni