• PRO TV
  • În anii '90 a fost cel mai popular copil de la Hollywood. Cum arată acum Haley Joel Osment, actorul nominalizat la Oscar, după ce a jucat cu Bruce Willis în filmul „The Sixth Sense”

În anii '90 a fost cel mai popular copil de la Hollywood. Cum arată acum Haley Joel Osment, actorul nominalizat la Oscar, după ce a jucat cu Bruce Willis în filmul „The Sixth Sense”

În anii '90 a fost cel mai popular copil de la Hollywood. Cum arată acum Haley Joel Osment, actorul nominalizat la Oscar, după ce a jucat cu Bruce Willis în filmul „The Sixth Sense”

Au trecut 25 de ani de la premiera filmului care i-a adus celebritatea lui Haley Joel Osment. Când a jucat în rolul lui Cole Sear, în filmul „The Sixth Sense”, actorul avea 11 ani, iar astăzi are 36. De la apariția lui în acel film, alături de Bruce Willis, cariera lui a evoluat.

Gallery

​Osment își amintește că după ce a apărut în „The Sixth Sense”, colegii de la școală nu l-au tratat ca pe o celebritate și asta pentru că filmul a fost clasificat ca fiind nepotrivit copiilor sub 13 ani. „Cei mai mulți copii din clasa mea nici măcar nu l-au văzut”, a declarat el într-un interviu.

Haley Joel Osment a crescut, iar fizicul său nu le mai amintește unora de puștiul care apărea în filmele de familie sau de aventuri de la finalul anilor '90 și începutul anilor 2000. El este încă foarte activ în industrie, doar că nu-și expune prea mult viața personală.  

În 2006, la vârsta de 18 ani, Osment s-a mutat la New York pentru a studia teatrul experimental la Universitatea din New York. „Am făcut o muncă pe care practic nimeni nu a văzut-o multă vreme, ceea ce nu a fost o mișcare grozavă în carieră – dar, în cele din urmă, a fost important pentru mine să îmi dau seama dacă asta era ceea ce îmi doream cu adevărat să fac pentru tot restul vieții”, a spus el potrivit theguardian.com.

În 2008, și-a făcut debutul pe Broadway, jucând rolul unui dependent de heroină într-o reinterpretare a piesei American Buffalo al lui David Mamet. După absolvire, în 2011, a urmat o serie de roluri negative sau de băieți răi, spune Osment. El crede că a fost un fel de rebeliune întârziată împotriva imaginii sale angelice din copilărie: de fapt, spune Osment, și-a lăsat barbă „pentru a încerca să se ascundă în public, dar asta nu a funcționat deloc”.

Sora lui, Emily Osment, l-a eclipsat în ce privește faima. Cu toate acestea, Haley Joel a strălucit în multe dintre rolurile sale secundare și rămâne un actor valoros la Hollywood. 

Deși tatăl său, Eugene, era actor (și conducea un teatru pe Bulevardul Santa Monica), Osment a îmbrățișat actoria întâmplător, după ce a fost văzut la vârsta de patru ani într-un magazin Ikea. Prima sa apariție pe ecran a fost într- o reclamă pentru Pizza Hut în 1993, ceea ce l-a făcut să fie abordat de directorul de casting pentru Forrest Gump. Forrest Jr a fost doar începutul unei cariere strălucite pentru Osment, în vârstă de cinci ani. Secvența lui pe ecran, alături deTom Hanks, încă circulă pe rețelele de socializare, datorită actului lor dublu încântător – și a drăgălășeniei lui Osment.

​Osment are în total 26 de premii și 30 de nominalizări la diverse festivaluri internaționale de film, potrivit imdb.com

Printre filmele memorabile în care a mai jucat se numără: „Walker, Texas Ranger” (1993); „Pay It Forward” (2000), „A.I. Artificial Intelligence” (2001), „Secondhand Lions” (2003).

În ultimii ani, Haley Joel Osment s-a remarcat prin talentul de a oferi voce unor personaje din desene animate. Spre exemplu, el a fost vocea lui Mowgli în filmul „The Jungle Book 2” 2003. 

Printre filmele noi în care îl poți vedea, se numără: serialul „Forcibly Removed” (2021) în rolul lui Dylan Zax; „Somebody I Used to Know” (2023) în rolul lui Jeremy; „Drugstore June” ( 2024) în rolul lui Davey. 

Osment cântă la chitară și la pian. Este un jucător pasionat de golf, care a început să practice acest sport la vârsta de șapte ani. El a jucat pentru echipa SUA la All-Star Cup 2005, sub conducerea echipei Mark O'Meara și participă la turneul anual de golf Michael Douglas & Friends Celebrity.

Sursă foto: Getty Images, Instagram 

Vezi și: 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni