• PRO TV
  • S-a născut într-o familie săracă, a lăsat școala la 15 ani, iar acum este cea mai bogată femeie din China. Cum a ajuns Zhou Qunfei să dețină o avere colosală

S-a născut într-o familie săracă, a lăsat școala la 15 ani, iar acum este cea mai bogată femeie din China. Cum a ajuns Zhou Qunfei să dețină o avere colosală

S-a născut într-o familie săracă, a lăsat școala la 15 ani, iar acum este cea mai bogată femeie din China. Cum a ajuns Zhou Qunfei să dețină o avere colosală

Zhou Qunfei este cea mai cunoscută antreprenoare din China, care s-a îmbogățit pe cont propriu. A avut o copilărie tristă, marcată de pierderea mamei și de problemele de sănătate ale tatălui. Ambiția ei de a-și depăși condiția în viață a condus-o spre culmi nebănuite.

Zhou a crescut într-un sat din apropierea orașului Xiangxiang, provincia Hunan. Tatăl său a orbit din cauza unui accident de muncă, iar mama sa a murit când Zhou avea 5 ani. Fetița și frații ei creșteau porci și rațe pentru a se întreține.

Mai târziu, ea s-a mutat la familia unchiului ei în Shenzhen, o zonă economică din provincia Guangdong. La 15 ani, Zhou a abandonat școala, chiar dacă avea rezultate bune, și s-a angajat la o fabrică de sticlă pentru ceasuri, câștigând 1 dolar pe zi. Dar, încetul cu încetul, fata a început să evolueze în cadrul companiei datorită abilităților sale. 

„Era o elevă muncitoare și talentată”, spune Zhong Xiaobai, fosta ei profesoară de gimnaziu. „Am citit odată eseul ei, „Mama mea”, cu voce tare, în clasă. A fost atât de emoționant, încât i-a făcut pe toți să plângă”, potrivit nytimes.com.

În Shenzhen, ea și-a căutat un loc de muncă aproape de Universitate, astfel încât să poată urma cursuri part-time. Chiar dacă visa să devină designer de modă, ea a studiat multe discipline și a promovat examene pentru contabilitate, operațiuni informatice, procesare vamală și chiar a obținut un permis pentru conducerea vehiculelor comerciale.

Gallery

​La 22 de ani, cu economii de 3.000 de dolari, Qunfei a decis să înceapă o afacere de familie, dezvoltând propria sticlă pentru ceasuri, într-un apartament cu 3 camere. Femeia a reușit să-și deschisă propria companie abia după 12 încercări. A fost nevoită să-și vândă apartamentul, pentru că nu-i ajungeau bani să-și plătească angajații. 

Odată cu trecerea timpului, sticla sa de bună calitate a atras atenția companiei Motorola, care a comandat ecrane pentru telefoanele sale mobile.

Până în 2007, compania sa, numită acum Lens Technology, a încheiat contract cu Apple. În prezent, compania este recunoscută în lumea întreagă pentru că dezvoltă suprafețe din sticlă și ecrane tactile de înaltă calitate pentru Tesla, Apple, Samsung, LG și alte firme. 

Într-un interviu, ea a spus că experiența ei în timp ce lucra ca muncitor la linia de asamblare și mai târziu ca manager pentru primul ei angajator a ajutat-o ​​să câștige încredere, ceea ce a fost crucial pentru primele zile ale Lens Technology. „Trebuie să aduni curaj pentru a face față eșecurilor”, a declarat Zhou.

De ani de zile, Qunfei ține conferințe motivaționale unde vorbește despre succesul ei, pentru a le învăța pe multe femei că visele pot deveni realitate prin multă muncă și ambiție. Într-un interviu pentru Gansu Television, ea a spus că secretul succesului ei a fost dorința de a învăța. „Când ai capacitatea de a învăța, ai capacitatea de a continua să crești”, menționează antreprenoarea.

Zhou Qunfei (54 de ani) s-a căsătorit prima dată cu fostul ei șef de fabrică, dar după câțiva ani au divorțat. Din această relație, ea are o fiică. A doua oară, s-a căsătorit cu un coleg din fabrică, care face parte acum din consiliul Lens. Cei doi au împreună un băiat.

Potrivit Forbes, averea ei se ridică la 10,9 miliarde de dolari.

Printre proprietățile pe care le deține, una valorează 27 de milioane de dolari și se află în Hong Kong.

În nicio țară nu sunt atât de multe femei miliardare, care s-au îmbogățit pe cont propriu, cum sunt în China.

Sursă foto: Instagram 

Vezi și: 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni