• PRO TV
  • Imagini cu dezastrul făcut de turbulențele puternice în avionul din Singapore! Pasagerii, mărturii de groază despre momentele cumplite

Imagini cu dezastrul făcut de turbulențele puternice în avionul din Singapore! Pasagerii, mărturii de groază despre momentele cumplite

Imagini cu dezastrul făcut de turbulențele puternice în avionul din Singapore! Pasagerii, mărturii de groază despre momentele cumplite

Un avion al companiei Singapore Airlines a fost afectat de turbulențe majore în timpul zborului. Cei 140 de pasageri și membri ai echipajului au trecut prin momente de groază, însă au ajuns în cele din urmă la Singapore miercuri dimineață, cu un zbor de ajutor.

În urma incidentului zeci de persoane au fost rănite, iar un bărbat în vârstă de 73 de ani a murit.

Zborul Londra-Singapore cu un avion Boeing 777-300ER a fost zguduit de turbulențe foarte puternice, iar pasagerii au fost aruncați în cabină, unii izbindu-se de tavan. Momentele au fost unele de groază, iar oamenii au crezut că aeronava se va prăbuși. Imaginile de după dezastrul lăsat în urmă de turbulențe sunt unele de coșmar: în interiorul avionului au apărut tăieturi în panourile de deasupra cabinei, măști de oxigen și panouri atârnând de tavan și bagaje împrăștiate peste tot.

Pasagerii au mărturisit că unele persoane s-au izbit cu capul de luminile de deasupra scaunelor și au rupt panourile.

De asemenea, pasagerii au mărturisit că la început zborul a fost unul perfect normal, lin, iar multe persoane luau micul dejun în momentul incidentului. După cateva ore de zbor a început însă coșmarul, a dezvăluit Davies, unul dintre pasageri, care se uita la un film în momentul în care s-a aprins semnul centurii de siguranță.  

„Mulțumesc Domnului că am făcut-o pentru că în câteva momente după ce am făcut asta, s-a dezlănțuit iadul”, a spus el pentru CNN.

 „S-a simțit ca și când avionul a picat. Probabil că a durat doar câteva secunde, dar îmi amintesc clar că am văzut pantofi, iPad-uri, iPhone-uri, perne, pături, tacâmuri, farfurii și pahare zburând prin aer și prăbușindu-se de tavan”, a spus Davies.

TSIB investighează acum incidentul

Biroul de Investigații pentru Siguranța Transporturilor din Singapore (TSIB) face în prezent cercetări pentru a afla exact cum s-a produs acest incident. Potrivit furnizorului de servicii de urmărire a aeronavelor FlightRadar24,  în timpul zborului a avut loc „o schimbare rapidă a vitezei verticale, în concordanță cu un eveniment brusc de turbulență”, pe baza datelor de urmărire a zborului. „În zonă erau furtuni, unele puternice, în acel moment”, a precizat FlightRadar24, scrie news.ro.

Se pare că furtunile cu o dezvoltare rapidă în apropierea traiectoriei zborului 321 au contribuit cel mai probabil la turbulențele atât de puternice.

„Furtunile în curs de dezvoltare au adesea curenți ascendenți puternici, o zonă de aer în mișcare ascendentă, care se ridică foarte rapid, uneori cu peste 160 km/h, și pot lăsa piloții cu puțin timp pentru a reacționa dacă se produce direct în fața avionului”, a declarat Dan DePodwin, directorul principal al operațiunilor de prognoză de la AccuWeather.

Turbulențele s-au produs deasupra bazinului Irrawaddy din Myanmar, după aproximativ 10 ore de zbor, a precizat Singapore Airlines.

 „Nu este un eveniment rar pentru furtuni mari în Golful Bengal. Întotdeauna există șansele unor lovituri”, a declarat un pilot de avion care zboară în mod regulat spre Singapore și Asia de Sud-Est.

 Sursa foto: Platforma X 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni