ß
Starea de sănătate a actorului Florin Piersic este una bună, după cum anunță medicii de la Spitalul Foișor din Capitală. Maestrul se ridică singur la marginea patului și cu sprijin se poate ridica în picioare.
Evoluţia stării de sănătate a actorului Florin Piersic este lent favorabilă, anunţă miercuri reprezentanţii Spitalului Foişor, care precizează că acesta a început procedurile de kinetoterapie şi recuperare medicală.
”Evaluarea pacientului Florin Piersic, făcută în dimineaţa de 15.05.2024, de către echipa medicală, arată o evoluţie lent favorabilă. Pacientul a început procedurile de kinetoterapie si recuperare medicală”, anunţă unitatea sanitară într-un comunicat.
Starea generală a lui Florin Piersic se ameliorează
Potrivit directorului medical la Institutul Naţional de Boli Infecţioase ”Matei Balş” din Bucureşti, pacientul Florin Piersic va ajunge treptat să meargă fără sprijin și deja s-a început recuperarea.
”Din fericire, nu numai că suntem încrezători, ba chiar avem motive să ne gândim că evoluţia a fost bună şi post-operator şi pe partea de proces infecţios şi lucrurile sunt echilibrate. Până la urmă, este vârsta care e o realitate, sunt bolile cronice şi nu vorbim doar de cele cardiace, în aşa fel încât din punctul meu de vedere e un pacient fragil care poate să pună probleme.
Îmi doresc din tot sufletul să fie bine şi în direcţia asta toată echipa medicală care a fost încă de la început, vorbesc de partea de la Bucureşti, îşi doreşte ca supravegherea permanentă să ducă la un deznodământ mai mult decât fericit. E ceea ce ne dorim. Trebuie lucrat pas cu pas. Contează fiecare zi. Lucrurile trebuie gândite treptat, pas cu pas, monitorizat din toate punctele de vedere şi să sperăm că vom ajunge la ceea ce toţi ne dorim”, a declarat medicul Adrian Marinescu, marţi seară, la Medika TV, referindu-se la starea lui Florin Piersic.
Ce bacterie a apărut la analize
Totodată, medicul a explicat că în cazul lui Florin Piersic nu a fost vorba despre o infecţie nosocomială cu un germene multirezistent.
”Nu este un germene multirezistent sau agresiv care să dea infecţia. Singura bacterie care a apărut în analize a fost acel stafilococ. Acesta nu numai că este cuminte şi nu pune problema de agresivitate, dar el îşi păstrează sensibilitatea la antibiotice. E important că nu e un germene multirezistent, nu e un germene de spital, nu vorbim de o infecţie nosocomială. Atunci antibioticele sunt mai mult decât acoperitoare astfel încât să nu fie nicio problemă legată de procesul infecţios.
Chiar şi aşa nu însemană că lucrurile se schimbă şi se rezolvă de la o zi la alta, este un proces care durează şi care ţine de toţi ceilalţi parametri. Practic, degeaba vii cu orice antibiotice, dacă ai de exemplu, o proteză infectată”, a mai spus Marinescu.