• PRO TV
  • Fratele șoferului de TIR ucis cu un capac de canal în Belgia, declarații sfâșietoare: „Avea un fiu de 13 ani. Sunt devastat...”

Fratele șoferului de TIR ucis cu un capac de canal în Belgia, declarații sfâșietoare: „Avea un fiu de 13 ani. Sunt devastat...”

Fratele șoferului de TIR ucis cu un capac de canal în Belgia, declarații sfâșietoare: „Avea un fiu de 13 ani. Sunt devastat...”

Vasile Țibil, fratele mai mare al lui Gheorghe Țibil, șoferul român care a murit pe un drum în Belgia, este devastat de durere. Bărbatul, în vârstă de 57 de ani a povestit pentru o publicație locală ce planuri avea fratele său, dar și despre fiul de 13 ani pe care l-a lăsat în urmă.

Partenera lui Gheorghe stătea lângă el când s-a produs tragedia. „El și Maria trebuiau să se căsătorească în august. Acești criminali au distrus vieți”, a mărturisit fratele victimei, potrivit 7sur7.be, care citează Het Laatste Nieuws.

Gallery

​Gheorghe și Maria, ambii din România, s-au cunoscut pe Facebook în urmă cu câțiva ani. La acea vreme, ea lucra într-un hotel din Italia, iar el locuia în Spania și călătorea prin Europa la volanul camionului său. A fost dragoste la prima vedere (prin intermediul rețelelor sociale). Maria a decis să-și schimbe viața pentru el, povestește Vasile. Și-a obținut permisul de conducere în țara natală și a plecat să locuiască cu el în Spania.

„Au lucrat pentru aceeași companie și au fost o echipă. Au condus pe rând camionul. A fost dragoste adevărată. Erau mereu împreună”, spune Vasile Tibil, fratele mai mare al lui GheorgheȚibil. 

Urmau să se căsătorească în luna august

​Gheorghe și Maria își făceau planuri pentru nuntă. Data era deja stabilită pentru luna august a acestui an. Ceremonia urma să aibă loc în România, alături de rudele și prietenii lor. „Este pur și simplu ireal”, mărturisește fratele Vasile, sfâșiat de durere. 

Tragedia s-a întâmplat vineri seara de-a lungul autostrăzii E42, la granița dintre provinciile Liège și Namur. De pe un pod, cinci tineri, toți născuți între 2005 și 2006, așteptau să ajungă pe autostradă un camion pentru a arunca un capac de canal, smuls puțin mai departe și prins de o frânghie. Placa s-a izbit de parbrizul mașinii pe care o concudea Gheorghe. Maria stătea pe locul pasagerului în momentul tragediei.

„M-a sunat la scurt timp după accident”, spune Vasile. „Ea mi-a spus ce s-a întâmplat. S-a urcat imediat la volan și a tras frâna de mână. Ea a reușit astfel să oprească camionul în siguranță. Fratele meu a murit instantaneu, dar ea nu și-a dat seama direct. Când camionul s-a oprit, ea a încercat să-l ajute. Ea vorbea cu el, dar el era deja mort”. 

Gheorghe Țibil a lăsat în urmă un fiu îndurerat, în vârstă de 13 ani

„Nu ne vine să credem”, continuă Vasile. „Maria s-a întors în Spania. Este în stare de șoc și medicii o monitorizează îndeaproape. Eu însumi sunt devastat de pierderea fratelui meu mai mic. Acești criminali au distrus multe vieți”, mărturisește el.

„Ca șofer de camion, Gheorghe era des pe drumuri. Așa că uneori ne îngrijoram să nu pățească vreun accident”, explică Vasile. „Dar ceea ce au făcut acei tineri a fost pur și simplu criminal. Nu pot să cred. Cine ar face așa ceva”, se întreabă el.

Cei doi frați vorbiseră cu o zi înainte de tragedie. „Am vorbit despre munca lui. Totul era bine. Habar nu aveam atunci că aceasta va fi ultima când voi auzi vocea fratelui meu mai mic. Gheorghe a fost o persoană puternică, de ajutor și a fost și un familist. Avea un fiu de 13 ani din prima căsătorie”, spune Vasile.

Cinci tineri suspecți, inclusiv doi minori, au fost arestați weekendul trecut. Unul dintre ei a mers la poliție pentru a povesti ce s-a întâmplat. „Asta înseamnă că nu vor scăpa de justiție. Dar asta e pentru mai târziu. Mai întâi ne vom pregăti pentru înmormântarea lui. Va avea loc duminică în România”, a conchis Vasile pentru sursa menționată mai sus. 

Sursă foto: Facebook/ Ghita Tibil 

Vezi și: 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni