• PRO TV
  • Ce pedeapsă riscă tinerii din Belgia care l-au ucis pe șoferul român de TIR. Declarația procuroarei: „Plecăm de la prezumția de crimă cu premeditare”

Ce pedeapsă riscă tinerii din Belgia care l-au ucis pe șoferul român de TIR. Declarația procuroarei: „Plecăm de la prezumția de crimă cu premeditare”

Ce pedeapsă riscă tinerii din Belgia care l-au ucis pe șoferul român de TIR. Declarația procuroarei: „Plecăm de la prezumția de crimă cu premeditare”

În noaptea de 10 spre 11 mai 2024, un șofer român de TIR a decedat după ce a fost lovit cu un capac de canal, aruncat de pe un pod pe o autostradă din Belgia. Oamenii legii au ajuns la concluzia că suspecții au acționat cu premeditare.

Gallery

Gheorghe Țibil, românul de 50 de ani, ar fi fost omorât cu premeditare, anunţă procuroarea din Belgia care investighează cazul. Cei cinci suspecţi ar fi calculat cu exactitate, astfel încât capacul de canal greu de 20 de kg să cadă în calea tirului, potrivit stirileprotv.ro.

Pentru fapta lor, tinerii majori riscă închisoare pe viață. Alți doi minori, pot primi maximum treizeci de ani de închisoare, dacă instanța pentru minori îi predă anchetatorilor și sunt judecați ca adulți, scrie presa străină.

„Plecăm de la prezumția de crimă cu premeditare. De ce cu premeditare? Pentru că este vorba despre un obiect foarte greu. Trebuie mai întâi ridicat de la sol, apoi trebuie dus la locul faptei, urcat pe pasarelă și apoi lăsat să cadă, asta în timp ce (făptașii) așteptau să treacă un vehicul, bineînțeles. Așadar, au fost tot soiul de pregătiri care au avut loc înainte ca obiectul să fie lăsat să cadă, cu consecințe letale evidente”, a declarat Regine Cornet, procuroarea din Namur care se ocupă de caz. 

Potrivit publicațiilor locale, tinerii se aflau sub efectul protoxidului de azot, cunoscut şi ca „gaz ilariant” pentru efectele sale psihoactive. 

Unul dintre suspecți s-a predat singur la poliție. A recunoscut implicarea sa și a denunțat alți patru indivizi. Ulterior, toți au fost arestați. 

Un caz similar a avut loc cu câteva zile înainte pe același pod, provocând pagube materiale. Deocamdată, nu s-a stabilit nicio legătură între cele două incidente. Un alt român, tot şofer de TIR, vine cu o mărturie cutremurătoare. Bărbatul, care a dorit să-și păstreze anonimatul, spune că a fost vizat de un atac similar, în același loc, cu două nopţi înainte. El spune că a frânat la timp și așa a scăpat cu viață. 

Fratele șoferului ucis cu un capac de canal depune mărturie: „Urma să se căsătorească. Acești criminali au distrus vieți”

„Este șofer de camion, așa că, desigur, uneori îți faci griji pentru un accident. Dar ceea ce s-a întâmplat este pur și simplu un act criminal.” Acestea sunt cuvintele lui Vasile Țibil, în vârstă de 57 de ani, fratele mai mare a lui Gheorghe.

„Nu ne vine să credem”, continuă Vasile. „Maria s-a întors în Spania. Este în stare de șoc și medicii o monitorizează îndeaproape. Eu însumi sunt devastat de pierderea fratelui meu mai mic. Acești criminali au distrus multe vieți”, spune el, potrivit 7sur7.be

Gheorghe a fost o persoană puternică și de ajutor. Avea un fiu de 13 ani din prima căsătorie, mai spune Vasile.

Sursă foto: Facebook

Vezi și: 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni