• PRO TV
  • Florin Piersic rămâne la Terapie Intensivă săptămâna această. Dr. Adrian Marinescu: "Facem paşi mărunţi şi e de aşteptat"

Florin Piersic rămâne la Terapie Intensivă săptămâna această. Dr. Adrian Marinescu: "Facem paşi mărunţi şi e de aşteptat"

Florin Piersic rămâne la Terapie Intensivă săptămâna această. Dr. Adrian Marinescu: "Facem paşi mărunţi şi e de aşteptat"

Starea generală de sănătate a actorului Florin Piersic se ameliorează uşor, însă acesta va rămâne internat, deocamdată, la Spitalul Foişor.

Cu o zi în urmă, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a precizat că Florin Piersic are o stare de spirit pozitivă, continuă tratamentul cu antibiotice şi este monitorizat.

Astăzi, actorul a primit vizita directorului medical al Institutului de Boli Infecţioase Matei Balş, Adrian Marinescu.

Medicul a explicat că actorul are afecţiuni care prezintă riscul de a dezvolta complicaţii, dar că în prezent „e nu numai mai stabil, este în parametri” din punct de vedere cardiologic, iar tratamentul este adaptat în funcţie de evoluţia pacientului.

„Veştile sunt bune, evoluţia continuă să fie bună. E adevărat că facem paşi mărunţi şi e de aşteptat, până la urmă, vorbim de un pacient care este fragil şi prin vârstă, şi prin bolile cronice. Mi-a transmis mai multe mesaje. Primul a fost că se pregăteşte să vă transmită dumneavoastră, admiratorilor, şi când spun admiratorilor sunt vreo 20 de milioane plus câteva milioane în afara ţării, o să gândească un mesaj cu vorbele dumnealui”, a afirmat Adrian Marinescu, la finalul vizitei făcute lui Florin Piersic la Spitalul Foişor.

Specialiștii sunt încrezători că actorul este pe drumul spre vindecare: „Lucrurile merg bine nu numai legat de momentul operator, nu numai faptul că au trecut aceste zile, dar şi din punct de vedere cardiac, noi am făcut o evaluare cardiologică puţin mai devreme, ştiţi bine că echipa medicală care a fost constituită acum câteva zile supraveghează în permanenţă”.

Florin Piersic rămâne la terapie intensivă

Florin Piersic va rămâne săptămâna aceasta la Spitalul Foişor, la terapie intensivă unde se face monitorizare permanentă, iar un eventual transfer „depinde mult de evoluţia” stării sale, a precizat medicul.

Vrea să revină pe scenă

Actorul în vârstă de 88 de ani doreşte să ajungă cât mei repede înapoi, pe scenă.

„Şi i-am spus: da, cu siguranţă vei ajunge, cu puţină răbdare. Întâi va merge puţin mai greu, dar dânsul a spus: „când voi juca, cum voi merge şi cum o să mă deplasez eu, dacă voi avea o cârjă, să trec de la scenă la alta?”. I-am zis: cu siguranţă că va fi o rezolvare”, a adăugat Adrian Marinescu, potrivit news.ro.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni