• PRO TV
  • Scandal fără precedent în finala Eurovision 2024. Concurentul Olandei a fost descalificat și audiat de poliție

Scandal fără precedent în finala Eurovision 2024. Concurentul Olandei a fost descalificat și audiat de poliție

Scandal fără precedent în finala Eurovision 2024. Concurentul Olandei a fost descalificat și audiat de poliție

Scandal fără precedent în finala Eurovision 2024, care s-a desfășurat la Malmo Arena, Suedia. Pentru prima dată în istoria celebrului concurs, un concurent a fost descalificat din competiție, după un scandal care s-a produs în culise.

Mai exact, cântăreţul şi rapperul olandez Joost Klein a fost exclus din spectacol după ce ar fi avut un conflict cu un membru din producție.

Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune (EBU) a declarat că investighează un incident în care a fost implicat Joost Klein, care are 26 de ani.

Potrivit informațiilor, descalificarea olandezului a venit după ce acesta nu s-a prezentat la repetițiile de vineri.

Joost Klein ar fi amenințat verbal o angajată din cadrul producției. Deși s-a speculat că acest conflict ar fi avut legătură cu delegația Israelului, organizatorii Eurovision au dezmințit această informație și au precizat că Joost Klein a avut un „comportamentul nepotrivit” față de membrul personalului și a reprezentat o „încălcare a regulilor concursului”. 

Delegația Olandei s-a arătat „șocată” de această decizie, radiodifuzorul olandez Avrotros declarând că descalificarea lui Klein a fost „disproporționată”.

Scandalul a fost unul de amploare, astfel că a fost nevoie și de intervenția poliției, poliția suedeză precizând că „un bărbat este suspectat că a făcut amenințări ilegale la Malmo Arena joi seara. Bărbatul a fost interogat de poliție, dar nu a fost reținut. Reclamantul este un angajat al Eurovision. Poliția l-a interogat pe suspect, pe reclamant și pe martori”.

Este pentru prima oară în istoria Eurovision când un concurent este descalificat în finală.

Elveția a câștigat finala Eurovision 2024

Finala Eurovision 2024 a fost câștigată de cântărețul Nemo, reprezentantul Elveției în vârstă de 24 de ani. El s-a prezentat pe scenă cu melodia „The Code” și a obținut 591 de puncte, aducând țării sale trofeul pentru a treia oară.

​Câștigătorul Eurovison a spart trofeul când l-a aşezat pe scenă, dar a primit altul în schimb.

Nemo Mettler, pe numele său complet, este un cunoscut muzician din Elveția. Artistul a primit patru premii elvețiene pentru muzică în 2018, inclusiv Cântecul anului pentru single-ul „Du”. Tânărul de 24 de ani este non-binar.

Sursa foto: Getty, Profimedia

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni