(P) Cum alegi lumânările de nunta?

(P) Cum alegi lumânările de nunta?

Lumânările de nuntă sunt folosite în timpul cununiei religioase din biserică şi simbolizează lumina purității lui Hristos, iubirea şi încrederea care trebuie să ghideze viața de cuplu.

Lumânările se ţin aprinse pe toată durata ceremoniei religioase, câte una pentru fiecare mire, pentru a-și arăta disponibilitatea de a-l primi pe Hristos, care vine să-i binecuvânteze cu harul său. 

Lumânările sunt un element obligatoriu pentru nunta creştină.

Simbolistica lumânărilor de nuntă

Lumânările pot fi simple sau foarte incărcate și indică faptul că Hristos, Lumina Lumii, va lumina calea noii voastre vieți împreună.

Preotul va conduce mirii în jurul mesei de nuntă de trei ori, cântând „Isaie, dănţuieşte", simbolizând bucuria prilejuită de cununie. El ține Biblia în mână şi le amintește mirilor că Dumnezeu şi cuvântul său ar trebui să-i conducă prin viață. Cercul reprezintă căsătoria veșnică pentru că un cerc nu are nici început, nici sfârșit.

Cununia religioasă este unul dintre cele mai vechi ritualuri de nuntă creştine, încărcată de simbolism şi respectând tradiţiile bisericii.

Lumânările de cununie sunt aduse în biserică de către domnişorii de onoare şi sunt ţinute aprinse pe tot parcursul ceremoniei religioase. Lumânarea aprinsă simbolizeză, de obicei, în viaţa religioasă, puritatea sufletescă, credinţa, iubirea sau speranţa/încrederea.

Lumânările de nuntă mai simbolizează şi modelul luminos al naşilor, care trebuie să călăuzescă mirii pe drumul vieţii, iar una dintre rugăciunile din cadrul căsătoriei religioase precizează că mirii trebuie să „strălucească precum luminătorii pe cer”, adică să devină şi ei model de familie pentru alte cupluri.

Alege lumânări de calitate şi impresionează familia, prietenii şi invitaţii de la nuntă.

Cine plăteşte lumânările de nuntă?

Conform tradiţiei, naşii sunt cei care plătesc lumânările de nuntă. Dacă alegi mai multe perechi de naşi, cheltuielile se vor împărţi.

Nu întotdeauna se ţine cont de această tradiţie, iar mirii aleg să plătească ei lumânările.

Ce culori alegi pentru florile care deocorează lumânările de nuntă?

Deşi nu este obligatoriu, lumânările de nuntă ar trebuie să respecte tema culorilor aleasă pentru nuntă. Asortarea lumânărilor de nuntă cu buchetul de mireasă, aranjamentele de masă şi celelalte elemente, te va ajuta să obţii o imagine de ansamblu spectaculoasă.

Pentru florile naturale care decoreaza lumânările de nuntă, poti alege nuanţe pastelate sau intense associate cu verde sau alb, dar nu uita să ţii cont de culorile celorlalte flori folosite la nuntă şi de paleta de culori aleasă pentru nuntă.

Care e dimensiunea potrivita pentru lumanarile de nunta?

Coordonarea formei şi dimensiunii lumânărilor de nuntă cu celelalte elemente este, de asemenea, importantă. Alegerea unor lumânări de nuntă mari, voluminoase lângă un buchet de mireasă mic, nu va fi o alegere inspirată.

Greutatea sau dimensiunea lumânărilor poate fi destul de deranjantă pentru cei care urmează sa le ţină. Alegeţi lumânări de nuntă uşoare, nu foarte mari, care pot fi transportate cu uşurinţă.

Ce flori alegem pentru lumânările de nuntă?

Alege flori de sezon pentru decorul lumânărilor de nuntă. Florile pe care le găseşti la producătorii locali, de sezon, sunt o alegere perfectă pentru nunta ta deoarece acestea nu trebuie să fie transportate de departe. Trandafirii, bujorii, crinii și hortensiile sunt exemple de flori superbe, foarte apreciate, perfecte pentru lumânările de nuntă.

La We do Wow Flowers, ne propunem să vă oferim modele noi de lumânările de nuntă, dar care continuă să urmeze tradiția.  

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri