• PRO TV
  • Care sunt țările care au reușit să învingă noul coronavirus? Organizația Mondială a Sănătății a spus ce au făcut

Care sunt țările care au reușit să învingă noul coronavirus? Organizația Mondială a Sănătății a spus ce au făcut

Care sunt țările care au reușit să învingă noul coronavirus? Organizația Mondială a Sănătății a spus ce au făcut

Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, a transmis guvernelor şi cetăţenilor tuturor țărilor un mesaj mult mai optimist decât cele de până acum!

Chiar dacă a început prin a-i asigura de compasiunea sa pe toți cei care suferă pierderi, a subliniat apoi că a început să vadă modele de reușită și a transmis țărilor să urmeze exemplul celor care au reușit să micșoreze sau chiar să elimine cazurile de COVID-19.
 
“Fiecare viață pierdută contează. Știu că mulți dintre voi sunteți îndurerați și că acesta este un moment dificil pentru întreaga lume. 

Dar vreau să fiu clar, există speranță și indiferent de ce țară, regiune sau oraș au fost afectate de noul coronavirus - nu este niciodată prea târziu pentru a transforma lucrurile. Există două elemente esențiale pentru abordarea eficientă a pandemiei: liderii trebuie să își asume măsuri, iar cetățenii trebuie respecte noi măsuri.

Unele țări din regiunea Mekong, Noua Zeelandă, Rwanda și multe state insulare din Caraibe și Pacific au putut să suprime virusul la timp. Noua Zeelandă este văzută ca un exemplu global și, în weekend, premierul Jacinda Ardern a sărbătorit 100 de zile fără transmisie comunitară, subliniind în același timp necesitatea de a rămâne prudent. Progresul din Rwanda se datorează unei combinații similare dintre o conducere puternică și acces universal la servicii de sănătate. Toate testele și tratamentele pentru COVID-19 sunt gratuite în Rwanda, astfel încât nu există bariere financiare."



 

Directorul OMS a continuat în același ton: 

"Și atunci când oamenii sunt testați pozitiv, sunt izolați și apoi orice contact potențial este supravegheat și testat.  Obținerea corectă de date despre focare e urmată de acțiuni țintite necesare pentru a suprima transmiterea și pentru salvarea de vieți.

Alte țări precum Franța, Germania, Coreea de Sud, Spania, Italia și Marea Britanie au avut focare majore de virus, dar atunci când au luat măsuri, au reușit să readucă situația sub control.

Multe țări la nivel mondial utilizează acum toate instrumentele de care dispun pentru a aborda orice vârf nou al virusului. 

În ultimele zile, premierul britanic Boris Johnson a pus zonele din nordul Angliei în carantină la domiciliu, deoarece au fost identificate focare.

În Franța, președintele Macron a introdus masca obligatorie în spațiile în aer liber ale Parisului, ca răspuns la o creștere a cazurilor.

Măsuri puternice și precise ca acestea, în combinație cu utilizarea tuturor instrumentelor de care dispunem sunt esențiale pentru a preveni îmbolnăvirea și pentru a permite redeschiderea în siguranță a societății.

Și chiar și în țările în care transmisia este intensă, aceasta poate fi pusă sub control prin aplicarea unor măsuri. (...)
Cu toții vrem să vedem redeschiderea școlilor în siguranță, dar trebuie, de asemenea, să ne asigurăm că elevii și personalul sunt în siguranță. 

Mesajul meu este clar: suprimă, suprimă, suprimă virusul.

Dacă suprimăm virusul în mod eficient, putem deschide în siguranță societatea în care trăim."

PE PRO TV PLUS PUTEȚI VEDEA SHARE ÎN BUCATE:



FOTO: SHUTTERSTOCK

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni