• PRO TV
  • Tudor Constantinescu, despre "Bake Off Romania". Cea mai dulce competitie culinara, din 29 februarie, la ProTV

Tudor Constantinescu, despre "Bake Off Romania". Cea mai dulce competitie culinara, din 29 februarie, la ProTV

Tudor Constantinescu, despre "Bake Off Romania". Cea mai dulce competitie culinara, din 29 februarie, la ProTV

Din 29 februarie, de la 20:30, la PRO TV, Bake Off Romania porneste cuptoarele pentru cea mai dulce competitie culinara! Telespectatorii vor avea parte de multe surprize, vor descoperi retete inedite si vor vedea cum un produs banal se poate transforma prin creativitate intr-o opera delicioasa.

In Romania, cofetaria nu a fost un domeniu foarte dezvoltat. Multi ani, cofetariile au avut aceleasi prajituri clasice, fara complexitate atat din punct de vedere gust cat si texturi. In ultimii ani, acest domeniu a inceput sa se dezvolte cu pasi mici, dar siguri, adoptand influente internationale. 

Tudor Constantinescu considera ca gusturile romanilor au inceput sa se schimbe, dar evolutia a fost lenta: "Dupa parerea mea, in ultimii 25 de ani sunt foarte putine schimbari. Costul ingredientelor, formarea profesionala, dar si lipsa de prestigiu a acestui domeniu au contribuit la o evolutie destul de timida a produselor de cofetarie. Cu toate acestea, in ultimul timp, din ce in ce mai multi romani devin pasionati de placerea de a gati sau de a prepara dulciuri, ceea ce ma face sa sper ca in urmatoarea perioada va fi o evolutie mult mai rapida privind creativitatea si inovatia in domeniul cofetariei si patiseriei. M-am bucurat sa vad pe parcursul filmarilor "Bake Off Romania" multi oameni pasionati si cu o cultura vasta privind preparatele de cofetarie si patiserie!".

Documentarea, cantarul, curajul de a incerca lucruri noi si creativitatea sunt cateva elemente absoult necesare in acest domeniu, iar cei 12 concurenti Bake Off Romania au reusit sa demonstreze juriului ca le au. Faptul ca sunt amatori, iar pasiunea este cea care ii ghideaza in competitia pentru titlul de "Cel mai bun cofetar amator din Romania", ii determina sa isi depaseasca limitele, iar creativitatea lor va oferi noi perspective asupra cofetariei.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni