• Emisiuni
  • Românii Au Talent!
  • Au aratat unei tari intregi ca un tigan si un roman pot face o echipa formidabila. "Nu am venit la Romanii au talent pentru bani!"

Au aratat unei tari intregi ca un tigan si un roman pot face o echipa formidabila. "Nu am venit la Romanii au talent pentru bani!"

Au aratat unei tari intregi ca un tigan si un roman pot face o echipa formidabila. <span style="color:#f00;">"Nu am venit la Romanii au talent pentru bani!"</span>

Show-ul ROMANII AU TALENT este INTEGRAL pe voyo.ro! Momentul lor a fost genial: au facut pe toata lumea sa rada si sa aplaude. Tiganul s-a rupt in figuri pe electric dance, iar romanul a dansat pe "Aragaz cu butelie", spre amuzamentul juriului.

MARZA FLAVIU

M-am nascut in judetul Alba, in data de 22-02-1991. 

Locuiesc in cea mai frumoasa comuna din judetul Alba , dupa parerea mea si a multor persoane, si anume comuna Mihalt.

Familia mea cuprinde 5 membri : eu, tatal meu (Mîrza Dorin) , mama Eta (Mîrza Nicoleta), fratele meu (Mîrza Bogdan) si nu in ultimul rand bunica, care este si cea mai buna prietena a mea (Mama Nuta).

Am urmat scoala generala in Mihalt, apoi liceul la Colegiul Economic ” Dionisie Pop Martian” din Alba Iulia. Momentan sunt student la Universitatea “1 Decembrie 1918” Alba Iulia, la facultatea de Stiinte, specializarea Marketing.

Pasiunea pentru dans mi-a insuflat-o mama mea, ea facand parte din asamblul comunei (ansamblu popular). Mergand alaturi de ea la repetitii seara de seara, am prins drag de muzica populara si bineinteles de dansul popular. Mergand la liceu am vrut sa imi continui aceasta pasiune , si spre fericirea mea am avut unde, deoarece am fost primit cu bratele deschise in cadrul Ansambului Judetului Alba unde si astazi joc muzica noastra traditionala.

Pasiunea mea pentru dansul tiganesc, a inceput de vreo 2 ani. Aflandu-ma intr-un specatacol impreuna cu ansamblul am vazut niste tiganusi care bateau niste figuri foarte grele si nemaintalnite de mine pana atunci. Dupa spectacol am ajuns acasa si am intrat pe “youtube “ , am gasit o trupa de tigani si tot urmarindu-i, mi-am zis trebuie sa invat sa joc ca si ei. Si am invatat sa joc tiganeste de pe youtube, dar eu vroiam mai mult si am tot umblat la tiganii din oras, din imprejurari si am incercat sa invat alte noi figuri.

 

ALEXANDRU DODI (RICKY)

M-am nascut in 12-04-1998 , in judetul Alba. Pana in anul 2007 am locuit in orasul Alba Iulia intr-o casa nationalizata in chirie. In 2007 proprietarii si-au revendicat imobilele si ne-au evacuat. In prezent locuim la marginea orasului, pe malul Muresului langa statia de epurare a apei judetului Alba, in aceeasi curte locuim 3 familii.

In anul 2005 am inceput clasa 1 la Colegiul Tehnic. Dorin Pavel “ Alba Iulia unde in prezent sunt elev in clasa a VII-a.

Familia mea este formata din trei membri : eu, mama (Irina Dodi ) , tata (Dodi Aron ) . Mama are 37 de ani si lucreaza in piata la Serviciul Domeniului Public Targuri si Piete apartinand de primarie, muncitor necalificat ( femeie de serviciu ), tata are 35 de ani si un loc de munca nestabil, lucreaz in constructii, meseria de zidar.

Stand la marginea orasului accesul la scoala si la locul de munca al parintilor este foarte greu, desi ne trezim dimineata la ora 5 nu asta ne afecteaza, ci cele 3 abonamente lunare pt transport, deoarece salariile abia acopera scolarizarea si cheltuielile gospodariei.

Dansul tiganesc il am in sange. Stilul electro l-am invatat de la tatal meu

Pasiunea mea pentru dans a inceput de cand m-am nascut, fiind o familie de tigani, prima mea pasiune a fost dansul tiganesc care stim cu toti cum se zice “ il avem in sange “. Break-dance-ul sau stilul electro mi-a fost insuflat de la tatal meu care era un pasionat al acestui stil, stil pe care l-am invatat cu deosebita pasiune si dragoste.

Dragostea pentru dans - singurul lucru pe care nu mi-l poate lua nimeni!

Toti prietenii ma stiu ca fiind Riki electro si unde ma duc lumea ma pune sa dansez lucru pe care il fac bucuros pentru ca desi am dus o viata grea si mi-a fost luata casa, poate si unele bucurii ale copilariei un singur lucru nu imi poate lua cineva “ dragostea pentru dans si bucuria dansului “ , asta e comoara mea , cea mai de pret comoara.


 

Cum s-au cunoscut

Pasiunea mea pentru dans m-a purtat in multe locuri si datorita acestei pasiuni am avut placuta ocazie sa il intalnesc pe Ricky. Dorind sa invat mai multe despre dansul tiganesc am fost invitat sa fac o coregrafie pentru un dans tiganesc in cadrul Festivalului National pentru persoanele cu dizabilitati, la scoala cu program Special Alba Iulia. Acolo am intalnit o gramada de tiganusi, copii super talentati cu care am realizat o coregrafie frumoasa castigand locul 1 pe faza locala, si locul 3 la faza nationala in orasul Sfantul Gheorghe.

Dintre acesti copii talentati, Ricky mi-a sarit in ochi, as zice, deoarece toti dansam tiganeste, el insa dansa electro, mare mi-a fost mirarea atunci sa vad un tigan dansand altfel fata de cum danseaza un tigan. Cred ca aceeasi reactie au avut-o si ei cand au vazut ca un roman vine sa ii invete tiganeste.

Am aratat lumii ca un roman si un tigan pot face echipa buna

Asa am cunoscut un baiat cu suflet bun dedicat intru totul dansului, fapt care m-a bucurat foarte mult. I-am promis ca o sa am grija de el, am participat cu el la spectacole,  baluri ale bobocilor, si i-am mai promis ceva ca o sa fie cunoscut si asa am ajuns sa dansam impreuna la cel mai tare show “ Romanii au talent “.

Stiu, suntem cum am zis un tigan si un roman, dar amandoi cu suflet bun si nu am venit la Romanii au talent pentru bani, ci am venit sa facem ce ne place amandurora - “au venit ca sa danseze, talentul sa-l etaleze “,  sa aratam lumii ca un tigan si un roman pot face echipa buna sa faca oamenilor sa le placa, iar juriului exigent care a fost mereu atent se pare ca i-a placut prestatia si am primit “ trei de DA “ .

Vezi toata emisiunea ROMANII AU TALENT pe Voyo.ro

Facebook.com/Romaniiautalent    

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Românii Au Talent!

Articole pentru emisiune Românii Au Talent!

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni