• Emisiuni
  • Visuri la cheie
  • O superba casa saseasca, veche de 150 de ani, a prins aseara viata la "Visuri la cheie"!

O superba casa saseasca, veche de 150 de ani, a prins aseara viata la "Visuri la cheie"!

O superba casa saseasca, veche de 150 de ani, a prins aseara viata la "Visuri la cheie"!

Aseara, o familie extraordinara, cu o poveste de viata impresionanta si o casa distrusa, a primit ajutorul echipei Visuri la cheie, care le-a oferit o renovare de vis a casei. Doar doua saptamani au avut la dispozitie Dragos Bucur, Alina Vilcu, Adela Parvu, Andrei Samoil si Dragos Isacescu pentru a reface complet locuinta si a aduce zambetul pe buze familiei Boboc din localitatea Cincsor, judetul Brasov.

Pe intreaga durata de difuzare, 20:30-22:29, la nivel national, peste 1.8 milioane de telespectatori au trait emotia unui vis implinit, iar in minutul de maxima audienta, de la 20:52, emisiunea Visuri la cheie a reusit sa aduca in fata televizoarelor aproape 2.3 milioane de romani.  

Cea de-a cincea editie a noului sezon Visuri la cheie a fost lider de audienta pe toate categoriile de public si a inregistrat 12.6 puncte de rating si 31.5% share pe segmentul publicului comercial, cu varste cuprinse intre 18 si 49 de ani, de trei ori mai mult decat postul de televiziune clasat pe locul doi, care a obtinut 4.2 puncte de rating si 10.4% share. 

Ana, Florin si fiica lor, Dara, sunt trei oameni curajosi, care nu s-au lasat doborati de greutatile vietii. Problemele lor au inceput in urma cu noua ani, cand Dara a inceput sa aiba probleme grave de sanatate. Initial a fost diagnosticata cu o boala genetica rara, Strumpell Lorrain.  Apoi au urmat alte diagnostice precum Lyme sau Scleroza Laterala Amiotrofica. La circa opt ani de la inceperea investigatiilor, nu se cunoaste cauza bolii. Cu toate aceste greutati, Dara nu a incetat sa spere si sa creada in visul ei: acela de a picta. Din 2014, fata este pictor si membru stagiar in cadrul Uniunii Artistilor Plastici. Pictura o face fericita si se refugiaza de fiecare data in atelierul ei plin de culori. Din pacate, familia se descurca destul de greu, iar veniturile lunare sunt extrem de mici. Situatia in care se afla in momentul de fata nu le permite sa se gandeasca la vreo renovare a casei, chiar daca sunt multe aspecte ce necesita imbunatatiri. Se descurca cum pot, insa pentru Dara isi doresc sa-i poata oferi un spatiu mai confortabil in care sa picteze in voie si sa se poata deplasa cu usurinta chiar si in scaunul cu rotile.

Echipa Visuri la cheie i-a surprins pe cei trei in momentul in care a ajuns la poarta casei lor si le-a readus zambetul pe buze. Au vizitat casa impreuna, iar Ana, Florin si Dara, care nu mai fusesera intr-un concediu de 25 de ani, au plecat intr-o vacanta in Delta si au facut, impreuna cu Dragos Bucur, o excursie de neuitat pe munte.  

In timp ce familia Boboc descoperea minunile Deltei, zeci de constructori si voluntari au renovat locuinta veche de 150 de ani, care a insemnat o adevarata provocare pentru toata echipa. Alina, Adela, Andrei si Dragos Isacescu si-au dorit sa pastreze cat mai multe lucruri, pe care le-au reconditionat, astfel incat sa prinda viata si sa le puna in evidenta. 

Echipa a muncit zi si noapte pentru a implini acest vis si a reusit sa renoveze complet superba casa traditionala saseasca. Arhitectii au adus obiecte vechi care merg foarte bine langa cele noi, usile pictate de tatal Darei au fost refolosite in diverse alte moduri, iar o parte din mobilier a fost reconditionata. Daca Alina si Andrei s-au ocupat de interiorul casei, Adela si Dragos Isacescu au avut grija ca spatiul verde si gradina sa fie excelent amenajate. Acum, in curte exista un foisor, gratar, un gazon impecabil si o bucatarie de vara, toate infrumusetate de cateva decoratiuni realizate si pictate de Adela Parvu. Si atelierul Darei a fost refacut, iar Andrei a pastrat din vechiul loc doar trei elemente pe care le-a reinterpretat: semineul, peretele de caramida si biblioteca plina de carti. Toate camerele sunt mari, spatioase, pline de lumina si cu elemente definitorii pentru familia Boboc. 

Totul a fost gandit in cel mai mic detaliu, pentru a-i usura viata Darei si a-i da acesteia spatiul de care are nevoie. In premiera, echipa Visuri la cheie a realizat un lift, care o va ajuta de acum inainte pe fata sa ajunga in casa fara efort.

Timp de doua saptamani, cei patru arhitecti impreuna cu Dragos Bucur, constructori si voluntari au lucrat pentru a implini un vis si a aduce cat mai multa bucurie in casa si in sufletul unei familii greu incercate de viata. Cand s-au intors in Cincsor, Ana, Florin si Dara au redescoperit locul in care traiesc de o viata, care acum le-a depasit toate asteptarile. Cei trei au fost impresionati de toata munca echipei si, printre lacrimi, au multumit pentru acest dar la care nu mai indrazneau sa spere.

Si, pentru ca Dara este o pictorita extrem de talentata, Dragos Bucur impreuna cu una dintre prietenele fetei au organizat in curte un vernisaj cu toate picturile ei, la care au fost invitati oameni din zona, care au vrut sa o cunoasca, vecini si prieteni apropiati. A fost un moment extraordinar, care va ramane in sufletul familiei Boboc.

Miercurea viitoare, de la 20:30, Visuri la cheie revine cu o noua poveste incredibila, cu oameni optimisti si frumosi, care nu au incetat niciodata sa spere si cu o renovare spectaculoasa, realizata in timp record.

Visuri la Cheie - Crede in oameni, in fiecare miercuri, de la 20:30, numai la PRO TV!

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Visuri la cheie

Articole pentru emisiune Visuri la cheie

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni