• Emisiuni
  • Visuri la cheie
  • Echipa Visuri la cheie a demonstrat ca pana si visele in care iti este frica sa crezi se indeplinesc

Echipa Visuri la cheie a demonstrat ca pana si visele in care iti este frica sa crezi se indeplinesc

Echipa Visuri la cheie a demonstrat ca pana si visele in care iti este frica sa crezi se indeplinesc

In aceasta seara, echipa Visuri la cheie a ajuns intr-un sat de munte de poveste, in localitatea Urseiu, Dambovita, pentru a ajuta o familie speciala, familia Vinogradof. 

Mama, Violeta, alaturi de cei trei baieti ai sai, Ovidiu, Florentin si Lavinus, au avut pana acum parte de prea multe incercari grele din partea vietii. Cu capul sus, o iubire indestructibila si o putere enorma, cei patru au reusit sa treaca prin toate greutatile fara sa ceara vreodata ajutorul.


 

Casa lor a pierit intr-un incendiu, dar au incercat sa se redreseze construind cu propriile maini si cu ajutorul catorva voluntari o casa la rosu. Totusi, cand au inceput sa cada bucati din casa peste ei, au nevoiti sa se mute cu chirie intr-un fost magazin din sat, pe care l-au transformat intr-o casuta cu doua camere. La scurt timp dupa tragedie, soarta i-a incercat din nou in momentul in care Violeta a descoperit ca are cancer. Baiatul cel mic, Ovidiu, sufera de tulburare de spectru autist, motiv pentru care fratele cel mare - Lavinus - a fost nevoit sa renunte la scoala in clasa a 10-a si sa devina stalpul familiei. 

Violeta a fost socata de vestea bolii, mai ales ca a aflat despre ea la 42 de ani, aceeasi varsta la care cancerul i-a rapit-o pe mama ei: "nu am cum, eu o sa inving aceasta boala". A stat imobilizata in spital la Bucuresti timp de cateva luni, in care fratii cei mari au avut grija singuri de Ovidiu, acasa.

Dupa atatea obstacole aparute in calea unei vieti normale, toti membrii familiei au ajuns sa se teama de a visa... "Parca imi e frica sa ii las si pe ei sa viseze mai mult ca mine" Violeta.


 

In casuta lor improvizata intr-un fost magazin, conditiile erau la polul opus fata de ceea ce merita o astfel de familie. Doar doua camere pentru patru persoane, o baie in care nu si-au permis sa puna cabina de dus sau cada, incalzire printr-o soba minuscula pusa intr-un colt si o bucatarie improvizata intr-o fosta magazie pentru marfa.

"Nu poti sa crezi in bine cand tot ce se intampla e numai rau" - Lavinus

Cu toate ca se tem sa viseze, pentru baieti este inevitabil - Lavinus viseaza sa ajunga fotograf, in timp ce Florentin se vede pe terenul de fotbal. 

Singurul vis pe care il recunosc amandoi cu voce tare este ca mama lor sa se refaca - si este un vis despre care baietii cred cu tarie ca se va indeplini. 

Casuta pe care au incercat sa o construiasca membrii familiei a fost descrisa de catre Alina drept "un colt de Rai". Aceasta a fost un punct de plecare foarte bun pentru echipa Visuri la cheie, care i-a trimis pe cei patru in prima lor vacanta si s-a apucat imediat de treaba.

Atasamentul tuturor fata de aceasta familie si calitatea umana de care ei au dat mereu dovada s-a tradus in numarul foarte mare de voluntari care au ajutat la reamenajarea si extinderea casei. Foarte multi oameni din sat, de la mic la mare, inclusiv primarul comunei, s-au oferit voluntari pentru a ajuta cu orice pot echipa Visuri la cheie sa indeplineasca niste dorinte nerostite.

"Poate ca asta e secretul unui vis. Nu trebuie sa te intrebi cum se va indeplini, ci trebuie sa il ai" Adela Parvu


 

In vacanta, bucuriile s-au tinut lant pentru familia Vinogradof. Baietii mari au fost impreuna sa se joace pe un teren de fotbal, in timp ce mama si Ovidiu se relaxau impreuna. 

"Eu cand vad o minge sunt ceva gen...am gasit bani pe drum, cam asa ceva", Florentin

In plus, Dragos i-a luat din vacanta pentru a le face niste surprize de neuitat - lui Florentin i-a facut cunostinta cu Marius Lacatus, pe Arena Nationala, iar lui Lavinus i-a indeplinit visul de a avea o camera foto doar a lui. 



Intre timp, in Urseiu, echipa lucra de zor la un camin calduros, cu tematica generala de amenajare: abordare rustica cu influente contemporane din zona industriala. 
 
Echipa a pastrat lemnele din locuinta care a luat foc - singura amintire de pret pentru familie si singura lor posesiune de care erau puternic legati emotional. S-au folosit de acestea pentru numeroase proiecte speciale.
 
Rezultatul final a fost cu adevarat un vis devenit realitate pentru familia Vinogradof - celor patru pur si simplu nu le venea sa creada ca li se poate intampla ceva atat de frumos, in viata atat de grea de pana atunci. 





Din pacate, oricat de puternica ar fi fost Violeta, boala sa necrutatoare a luat-o recent de langa baietii ei. Toate regretele si rugaciunile echipei noastre se indreapta catre acestia si catre Violeta, care ii vegheaza cu siguranta in continuare.

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Visuri la cheie

Articole pentru emisiune Visuri la cheie

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni