• PRO TV
  • Lista celor mai ascultați artiști în anul 2018. Cine ocupă primele locuri în top

Lista celor mai ascultați artiști în anul 2018. Cine ocupă primele locuri în top

Lista celor mai ascultați artiști în anul 2018. Cine ocupă primele locuri în top

Vrând-nevrând trecut-au și lunile anului 2018, poate chiar mai repede decât bugetul rezervat sărbătorilor de iarnă. Indiferent de modul fiecăruia de a percepe evenimentele acestui an, muzica a fost elementul comun, care a vegheat și coordonat din umbră acțiunile fiecăruia.

Așadar, cronologia muzicală a 2018 s-a scurs printre ritmuri molipsitoare și oceane de emoții, asigurate prin munca asiduă a celor mai iubiți artiști – Drake, Ariana Grande, Post Malone sunt doar câteva nume de pe lista pe care Moșul a pregătit-o la sfârșitul acestui an, căutând în detaliu și în clasamentele Spotify din România pentru a desemna câștigătorii.

Începem în forță cu artistul a cărui muzică trece dincolo de orice granițe, un manifest pentru posteritate – Drake și al sau album, „Scorpion”. Lansat în luna iunie, materialul „Scorpion” a doborât toate recordurile posibile, făcând din „God’s Plan”, „Nice For What” și „În My Feelings” adevărate fenomene și din Drake singurul artist care a reușit să ocupe timp de 29 de săptămâni prima poziție a clasamentului Hot 100.

Odată cu lansarea EP-ului „My Dear Melancholy”, The Weeknd ne-a oferit o doză copleșitoare de emoție, o radiografie onestă a obsesiei și diferite rețete pentru a identifica nivelul de toxicitate într-o relație.

În luna aprilie, Post Malone lansa albumul „Beerbongs & Bentleys” și, împreună cu el, două dintre cele mai mari hit-uri auzite pe radiourile noastre pe tot parcursul anului 2018, „Rockstar” și „Better Now”.Este imposibil a continua lista fără să îl amintim și pe Kanye West, care, prin lansarea albumului „Ye”, a cucerit în mod iremediabil inimile iubitoare de rap.

Dar oare ce mai rămâne de zis despre Ariana Grande – artistul care a îndulcit și emoționat viețile tuturor prin lansarea albumului „Sweetener”? În mod paradoxal, poate că s-au vărsat câteva lacrimi pe „No Tears Left To Cry”, însă ele au fost șterse imediat prin resorturile afective dăruite de piesele „God is a Woman” și „breathin”.

Lista continuă cu o adevărată explozie muzicală, o demonstrație imensă de forță și curaj, a cărei apariție nu a putut fi preconizată de niciun oracol muzical – Eminem și albumul sau, „Kamikaze”.

Finalul de an ne întoarce la „Origins” și ne face cadoul suprem, un nou album semnat Imagine Dragons și nu numai. Printre cele mai ascultate piese din 2018, se regăsesc și cele extrase de pe coloanele sonore ale celor mai populare filme în momentul actual, „A Star Is Born” și „Bohemian Rhapsody”. Odată cu „Shallow”, Lady Gaga și Bradley Cooper ne-au oferit un tratament revelator cu lacrimi și ne-au arătat că superficialitatea lumii nu are ce caută în poveștile noastre de dragoste. De asemenea, muzica ne oferă o altă lecție importantă, care constă în artă nemuririi – 2018 este anul în care „Bohemian Rhapsody” de la Queen a devenit cea mai ascultată piesă din istorie.

În concluzie, acest an a fost unul plin de cadouri muzicale, care ne-au emoționat, ne-au alimentat încrederea de sine și ne-au dat puterea de a continua, însă abia așteptăm să ascultăm surprizele pe care ni le va rezervă anul 2019.

Aici găsești playlist-ul celor mai ascultați artiști în 2018

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni