• PRO TV
  • Pandemia de coronavirus | În Marea Britanie faci închisoare dacă strănuți în fața cuiva

Pandemia de coronavirus | În Marea Britanie faci închisoare dacă strănuți în fața cuiva

Pandemia de coronavirus | În Marea Britanie faci închisoare dacă strănuți în fața cuiva

Vremuri extreme, măsuri extreme. Autoritățile din Marea Britanie au decis să pedepsească aspru persoanele care nu respectă regulile privind strănutul.

Polițiștii din Regat au reclamat un comportament ieșit din comun al oamenilor pe care îi legitimează pe străzi. Nemulțumiți de măsurile restrictive impuse de guvern, trecătorii le tușesc în față oamenilor legii, cărora le strigă că le-au dat coronavirus.

Sătui de acest comportament scandalos, reprezentanții Procuraturii Regale au declarat că strănutatul în fața poliștilor și personalului medical de urgență se pedepsește cu 2 ani de închisoare

Personalul serviciilor de urgență este mai important ca oricând, în timp ce societatea se unește pentru a da piept cu pandemia de coronavirus. De aceea, sunt consternat de rapoartele venite de la ofițerii de poliție din prima linie, asupra cărora se tușeșete în mod deliberat de către oameni care pretind că au COVID-19. Să fiu foarte clar: este o crimă care trebuie să se oprească”, a răbufnit Max Hill, directorul Procuraturii, conform ziarului The Independent.

Acesta a precizat că atacurile de acest gen asupra personalului din linia întâi de luptă cu pandemia de coronavirus se pedepsesc cu până la 2 ani de închisoare. În același timp, cei care tușesc intenționat asupra oamenilor care nu fac parte din structurile de intervenție, primesc o pedeapsă de 6 luni de închisoare. 

În cazul în care atacurile asupra oamenilor de rând au substrat rasist, atunci pedeapsa urcă până la 2 ani de detenție.

Marea Britanie raportase până joi, 26 martie, 9.849 de îmbolnăviri și 477 de decese. Autoritățile de la Londra au anunțat că vor testa în masă populația, cu ajutorul a 3,5 milioane de teste rapide pe care Regatul le va primi în zilele următoare. 

Testarea rapidă presupune pelevarea unei picături de sânge din deget și analizarea sa, în cel mult 15 minute. Kit-urile pot fi folosite și acasă și sunt asemănătoare cu testele de sarcină. Unele state, printre care și România, nu recomandă folosirea acestor teste rapide, din cauza acurateții scăzute a rezultatelor.

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO: #StaiAcasă – Arată că-ți pasă! Azaleea Necula - Profu

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni