• PRO TV
  • Cercetătorii britanici au cerut guvernului să introducă vitamina D în alimentele de bază pentru a combate epidemia

Cercetătorii britanici au cerut guvernului să introducă vitamina D în alimentele de bază pentru a combate epidemia

Cercetătorii britanici au cerut guvernului să introducă vitamina D în alimentele de bază pentru a combate epidemia

Potrivit specialiștilor citați de The Guardian, nivelurile scăzute de vitamina D pot duce la un risc mai mare de infectare cu noul coronavirus sau la un risc mai mare de a suferi efecte mai severe ale infecției.

Săptămâna trecută, cercetătorii din Spania au descoperit că, din 216 pacienții diagnosticați cu noul coronavirus, 82% din ei aveau niveluri scăzute de vitamina D. Cu toate acestea,există încă unele cercetări care arată că nivelurile de vitamina D au un efect redus sau inexistent asupra Covid-19, gripei și altor boli respiratorii.
 
Până la jumătate din populația Regatului Unit are însă o deficiență de vitamina D, iar recomandările guvernamentale conform cărora oamenii ar trebui să ia suplimente nu funcționează, potrivit unui grup convocat de Dr. Gareth Davies, cercetător în fizică medicală.



 
Deficitul de vitamina D poate provoca rahitism la copii și osteomalacie la adulți - oase moi care duc la deformări - și copiii cu deficit sever de vitamina D sunt predispuși la hipocalcemie - niveluri scăzute de calciu în sânge - ceea ce duce la convulsii și insuficiență cardiacă.
 
Cu toate acestea, Public Health England (PHE) și Departamentul de Sănătate și Asistență Socială au respins apelurile din ultimii 10 ani pentru fortificarea alimentelor precum laptele, pâinea și sucul de portocale, ceea ce este deja  practică în Finlanda, Suedia, Australia, SUA și Canada.
 
„În opinia mea, este clar că vitamina D nu numai că ar putea proteja împotriva severității bolii, dar ar putea proteja și împotriva infecțiilor”, a spus Davies. „Fortificarea alimentară ar avea nevoie de o planificare atentă pentru a fi lansată eficient, mai ales că acum oamenii iau suplimente. Alegerea alimentelor potrivite pentru fortificare ar trebui făcută cu atenție.

„Dar este clar că politica actuală nu funcționează - cel puțin jumătate din populație are un deficit de vitamina D.”
 
Adrian Martineau, profesor de infecții respiratorii la Universitatea Queen Mary din Londra, care nu face parte din grupul lui Davies, conduce un studiu clinic pentru a examina dacă vitamina D poate reduce riscul de Covid-19 sau severitatea acestuia. Studiul Coronavit, care a început săptămâna trecută și este susținut de Barts Charity, Fischer Family Trust și Fundația AIM, va urmări mai mult de 5.000 de oameni pe parcursul iernii.
 
"Guvernul recomandă ca întreaga populație să ia suplimente de vitamina D în lunile de iarnă, iar cei din grupurile cu risc crescut să o ia pe tot parcursul anului", a spus Martineau. „Știm însă că oamenii nu fac asta în număr semnificativ. Chiar și eu uit să-mi iau suplimentul uneori și trăiesc și respir acest subiect. Fortificarea este un mod foarte bun de a elimina deficiența. ”

PE PRO TV PLUS PUTEȚI VEDEA FERMA - ÎN PLUS:



FOTO: SHUTTERSTOCK

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni