• PRO TV
  • 22 decembrie, Revoluția noastră Marș comemorativ pentru Eroii Revoluției române din decembrie 1989

22 decembrie, Revoluția noastră Marș comemorativ pentru Eroii Revoluției române din decembrie 1989

22 decembrie, Revoluția noastră Marș comemorativ pentru Eroii Revoluției române din decembrie 1989

Pe 22 decembrie 2018, grupurile civice Rezistența, Geeks For Democracy, Corupția Ucide și Inițiativa România organizează, în București, un eveniment de comemorare a Eroilor Revoluției din decembrie 1989.

Evenimentul de comemorare va începe la ora 16:00, în Piața Victoriei, urmând ca la ora 17:00-17:15 să se plece într-un Marș al Tăcerii către Universitate, având traseul Bulevardul Lascăr Catargiu – Bulevardul Magheru – Piața Universității.

Având în vedere simbolistica bogată a locului, la Universitate se va ține un moment de reculegere. Un alt moment de reculegere va fi ținut la Sala Dalles, urmând ca apoi să mergem în fața Palatului Regal, unde vom aprinde candele pentru Eroii Revoluției și vom depune flori.

Un punct important în desfășurarea evenimentelor comemorative pe care organizatorii le-au planificat este cel din fața Palatului Regal unde se va citi lista completă de nume a tuturor celor 1200 de eroi pentru libertate.

Evenimentul de sâmbătă, 22 decembrie, face parte dintr-o campanie mai amplă de a ne aminti de cei pe care i-am pierdut acum 29 de ani. În ultimele zile, organizațiile civice amintite mai sus, Rezistența, Geeks For Democracy, Corupția Ucide și Inițiativa România au diseminat în mediul online un videoclip și 1200 de bannere individuale, câte unul pentru fiecare Erou știut al Revoluției. Întregul set de bannere este pe pagina de Facebook a Geeks for Democracy și poate fi vizionat accesând acest link. Pentru mai multe detalii și pentru a obține actualizări în timp real despre marș, puteți accesa pagina evenimentului: https://www.facebook.com/events/2065918473451968/

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni