• PRO TV
  • Un teatru din București a intrat în Cartea Recordurilor. Care e performanța sa

Un teatru din București a intrat în Cartea Recordurilor. Care e performanța sa

Un teatru din București a intrat în Cartea Recordurilor. Care e performanța sa

Pe 21 ianuarie 2019, reprezentanții Teatrului „Excelsior” din Capitală vor organiza un eveniment pentru a sărbători această performanță.

Teatrul „Excelsior” din București a intrat în Cartea Recordurilor la finalul anului trecut, pentru amenajarea celui mai mare graden rotativ din lume, construit pentru desfășurarea unui spectacol. E vorba de piesa „Vlaicu Vodă”, care a fost jucată în vara anului trecut, în aer liber, pentru celebrarea Centenarului Marii Uniri.

„Această recunoaştere este cu atât mai importantă pentru noi cu cât nu am depăşit o performanţă deja înscrisă, ci suntem primii care scriu în Cartea Recordurilor o astfel de performanţă în domeniul-cultural artistic. O realizare cu atât mai valoroasă! Deci, chiar dacă vor mai fi proiecte care vor încerca să depăşească această performanţă, istoria va nota că noi am fost primii! Este un dar pe care Teatrul Excelsior îl face tuturor românilor. Le mulţumesc tuturor celor din echipa acestui proiect! Au fost peste 700 de oameni care au lucrat zi şi noapte pentru reuşita acestui proiect. Ne dorim ca performanţa noastră să îi inspire pe toţi cei care realizează proiecte culturale”, a declarat Adrian Găzdaru, managerul Teatrului Excelsior, conform agenției Mediafax.

Pe 21 ianuarie 2019, începând cu ora 12.30, în Sala „Ion Lucian” a Teatrului Excelsior, va avea loc un eveniment prin care va fi celebrat acest titlu. La eveniment vor participa actori şi tehnicieni din echipa spectacolului „Vlaicu Vodă”, cărora și se vor alătura reprezentanţi ai instituţiilor care au făcut posibilă realizarea superproducţiei. Cu această ocazie vor fi acordate diplome onorifice emise de Guinness World Records care atestă performanţa înregistrată de Teatrul Excelsior.

Spectacolul Vlaicu Vodă, de Alexandu Davila, a fost regizat de Horia Suru și a fost prezentat în Piața Constituției din Capitală în perioadele 8-10 iunie și 22-26 august 2018. Pentru punerea sa în scenă a fost construită o porțiune dintr-un sat medieval, care a constat în ridicarea a nouă case, opt turnuri de apărare, patru ateliere de meșteșugari, un han și o biserică. Sute de săteni, străjeri, călăreți și meșteșugari au reconstituit atmosfera satului românesc medieval (anii 1300-1400).

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni