• PRO TV
  • Secretele succesului lui Taylor Swift, vedeta cu cele mai mari încasări în 2019

Secretele succesului lui Taylor Swift, vedeta cu cele mai mari încasări în 2019

Secretele succesului lui Taylor Swift, vedeta cu cele mai mari încasări în 2019

Taylor Swift (29 de ani) ocupă prima poziție în clasamantul celor mai bine plătite staruri din lume în ultimul an. Cu 185 de milioane de dolari, fără a scădea taxele, Taylor Swift îi poate face geloși pe Cristiano Ronaldo, Kanye West și Ed Sheeran.

Taylor Swift culege roadele celui mai recent turneu muzical al ei, „Reputation”. Început în 2018, pentru promovarea albumului Reputation, turneul a devenit evenimentul muzical cu cele mai mari încasări din istoria SUA (peste 266 de milioane de dolari).

Cântăreața americană a avut în perioada iulie 2018 - iulie 2019 un succes nebun, fiind declarată de revista Forbes „celebritatea cu cele mai mari încasări în ultimul an”. Cu 185 de milioane de dolari, Taylor Swift îi depășește pe Kylie Jenner, Kanye West, Lionel Messi și Ed Sheeran.

Vezi VIDEO: Surprize în Topul celor mai bine plătite vedete!

Iată câteva secrete ale succesului de care se bucură azi Taylor Swift!

Taylor Swift - 2018

Este anul în care Taylor Swift a renunțat la colaborarea de lungă durată cu casa de discuri Big Machine pentru a semna cu Republic Records, deținută de Universal Music Group. Urmare a contractului, Taylor Swift va primi o parte din încasările înregistrate de casa de discuri prin distribuirea pieselor ei pe Spotify.

În 2018, Taylor Swift a dat lovitura de două ori. În primele luni ale anului, cel de-al șaselea album de studio, Reputation, a generat încasări uriașe și a fost number one în 13 țări, printre care UK și SUA. A fost ultima colaborare a sa cu Big Machine Records, casa de discuri care a promovat-o încă din adolescență.

Tot în 2018, în luna mai, Taylor Swift a plecat în turneu mondial pentru promovarea noului album. A fost cel mai de succes turneu al ei, cu încasări de peste 340 de milioane de dolari (266 de milioane doar în SUA).
 

Taylor Swift - 2017

Taylor Swift a ajuns la tribunal, după ce a fost dată în judecată de doi compozitori. Aceștia au susținut că artista le-a furat o parte din melodia Playas Gon Play pentru hitul ei Shake It Off. La începutul anului următor, un judecător a stabilit că cererea acestora este nefondată, fiindcă similitudinile dintre cele două piese sunt minore.

Taylor Swift a scăpat astfel de un proces costisitor privind încălcarea drepturilor de autor.

Taylor Swift - 2014

Anul în care Taylor Swift a renunțat la background-ul country a fost unul de referință pentru succesul artistei. În 2014 a lansat cel de-al cincilea album de studio – 1989. Botezat după anul nașterii sale, albumul a fost compus din piese realizate folosind numeroase sintetizatoare, elemente de percuție asistate de computer și voci secundare procesate.

Albumul a fost primit extrem de pozitiv, clasându-se în toate topurile de specialitate. În acel an, Taylor Swift a devenit primul artist care vinde 3 milioane de exemplare ale unui album în prima săptămână de la lansare. Albumul 1989 a fost vândut la nivel mondial în 10,1 milioane de copii, și încă este cerere pentru el.

Taylor Swift - 2003

Când avea 14 ani, Taylor Swift s-a mutat cu părinții lângă Nashville, capitala muzicii country. Tatăl ei, Scott Kingsley Swift, a fost omul decisiv pentru succesul ulterior al artistei, intuind că doar aici Taylor se poate afirma în plan muzical.

La Nashville a cântat într-o cafenea, unde a fost remarcată de producătorul muzical Scott Borchetta. A semnat un contract cu casa de discuri a acestuia, Big Machine Records, la vârsta de 16 ani. A avut succes din prima, devenind cea mai valoroasă voce promovată de casa de discuri. Tatăl ei, care a cumpărat 3% din Big Machine Records, nu s-a înșelat în privința ei.

Taylor Swift a lansat primul ei single în 2006, care a ajuns în Top 10 cele mai bune piese din țară. În același an, în octombrie, a lansat primul ei album, botezat Taylor Swift, care s-a vândut în peste 5 milioane de exemplare. Taylor Swift intra astfel în rândul celor mai de succes artiste din lume.

Taylor Swift - 2001

La vârsta de 12 ani, Taylor Swift a fost învățată de un depanator de calculatoare să cânte la chitară și să facă primii pași în compoziția muzicală. Prima piesă scrisă de ea se numește Lucky You. Da, Taylor Swift a avut parte de mult noroc, însă vocea ei incredibilă a ajutat-o să cunoască oamenii potriviți, care i-au netezit cariera de invidiat pe care o are azi.

Fotografii: Getty Images

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni