• PRO TV
  • ProTV, lider detasat in prima jumatate a anului 2014

ProTV, lider detasat in prima jumatate a anului 2014

ProTV, lider detasat in prima jumatate a anului 2014

In primele sase luni ale anului 2014, ProTV a continuat sa inregistreze audiente de top la nivelul tuturor segmentelor de public. Mai mult,in acest interval, pe publicul comercial ProTV a avut cel mai mare numar de telespectatori in Prime Time de la inceputul masurarii audientelor TV, din anul 2001, si pana in prezent. 

In afara intervalului de Prime Time, intre orele 7:00-19:00 si 23:00-24:00, postul a obtinut cea mai buna cota de piata din ultimii 8 ani, cu o crestere de 21% a ratingului mediu fata de semestrul anterior.

“ProTV isi intareste an de an pozitia de lider, obtinand in primele sase luni ale acestui an performante neegalate pana acum. Pe langa cifrele impresionante de audiente generale, ProTV detine si cel mai vizionat jurnal de stiri, cele mai apreciate emisiuni de divertisment, cel mai urmarit serial romanesc din toate timpurile – “Las Fierbinti” - si cele mai populare filme”, sustine Lucia Antal, Director Marketing ProTV.

In Prime Time, pe segmentul publicului comercial, ProTV a obtinut audiente record in perioada ianuarie – iunie 2014, cu un rating mediu de 10,4 puncte si o cota record de 25%. Postul a avut un rating mediu la nivel national de 9,7 puncte de rating si 19,7% share, la distanta de Antena 1 si Kanal D, cu 5,5% rating si 11,2% share si, respectiv, 4.5% rating si 9,2% share. De asemenea, tot in Prime Time, la nivelul publicului din mediul urban, ProTV se situeaza pe primul loc, inregistrand 9,3 puncte de rating si 18,7% share. 

In plus, pe toata durata zilei, ProTV a obtinut cea mai buna cota de piata din ultimii 8 ani. Pe segmentul publicului comercial, a inregistrat 4,9% rating si 20,1% share, urmat de Antena 1 si Kanal D. Pe segmentul publicului din mediul urban, rating-ul ProTV a fost de 4,6%, iar cota de piata de 15,8%, iar la nivel national 4,7% rating si 16,3% cota de piata.

Performantele ProTV continua, detinand suprematia si pe segmentul jurnalelor de stiri. Astfel, stirile ProTV de la ora 19:00 au inregistrat 9,4% rating si 26,6 share in prima jumatate a anului 2014, audiente cu peste 70% mai bune fata de principalul jurnal competitor ce a obtinut doar 5,4% rating si 15,5 share. 

Din top 100 filme cu cea mai mare audienta in perioada ianuarie – iunie, 93 au fost difuzate de ProTV, care se remarca de fiecare data prin cele mai recente aparitii, filme de Oscar si blockbustere. Mai mult, topul 10 al celor mai vizionate filme din primele sase luni ale anului 2014 este ocupat in totalitate de filme difuzate de ProTV. 

In topul serialelor difuzate de televiziunile din Romania se afla “Las Fierbinti”, care este cel mai bun serial romanesc al tuturor timpurilor, conform datelor de audienta pe publicul comercial. Serialul a inregistrat o medie 12,3% rating si o cota de piata de 27% ceea ce inseamna ca aproximativ 1 din 3 romani care aveau televizorul deschis au ales sa urmaresca ProTV pe perioada de difuzare a serialului.  Mai mult, sezonul “Las Fierbinti”, difuzat in prima jumatate a anului 2014, a fost cel mai performant sezon al serialului. Urmatoarele clasate in topul serialelor au fost “O saptamana nebuna” si “Alta saptamana nebuna”, alte doua titluri marca ProTV.

In ceea ce priveste emisiunile de divertisment, tot ProTV difuzeaza cea mai vizionata emisiune de televiziune din Romania. Un roman din 5 a ales sa urmareasca emisiunea “Romanii au talent”, program care inregistreaza o medie de 21,5% rating si 47,7 cota de piata pe publicul comercial. Audientele de top inregistrate in primele sase luni ale anului sunt urmate pe locul 2 de “MasterChef” si pe locul 3 de “Minunea dansului”, de asemenea productii marca ProTV.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni