• PRO TV
  • 2018, an negru pentru showbiz. Care sunt starurile care ne-au părăsit anul trecut

2018, an negru pentru showbiz. Care sunt starurile care ne-au părăsit anul trecut

2018, an negru pentru showbiz. Care sunt starurile care ne-au părăsit anul trecut

Cei mai mulți dintre pământeni au intrat în 2019 cu gândul că vor lăsa în urma lor tot ce a fost rău în 2018. Ceea ce nu putem uita prea ușor este numele personalităților care ne-au părăsit anul trecut.

Peste 6.800 de celebrități din toată lumea, definite după standardele Wikipedia, au murit în 2018. Unele nume s-ar putea să vă fie total necunoscute, prin urmare ne vom rezuma la persoanele influente cu care publicul din România este familiarizat. Huffington Post a dus cercetarea mai departe și a stabilit că 2018 a fost cel mai negru din 2010 încoace, în ceea ce privește numărul de celebrități care au încetat din viață.

Printre starurile care ne-au părăsit anul trecut se numără Stan Lee, legendarul creator ar supereroilor Marvel care are origini românești. Stan Lee s-a stins din viață la 12 noiembrie, la vârsta de 95 de ani.

Citește și: Stan Lee, omul care a adus industriei cinematografice americane încasări de miliarde de dolari

Tot în 2018, omenirea și-a luat adio de la Regina muzicii soul, Aretha Franklin. Cântăreața s-a stins la vârsta de 76 de ani, după ce a fost diagnosticată cu o boală grea, cancer pancreatic. 

Actorul Burt Reynolds a plecat și el la vârsta de 82 de ani, pe 6 septembrie 2018. Familia actorului a catalogat moartea sa drept „neașteptată”.

Diplomatul ganez Kofi Annan, cel de-al șaptelea secretar general al Națiunilor Unite, s-a stins din viață la 18 august, la vârsta de 80 de ani. În 2001, Annan a fost distins cu premiul Nobel pentru Pace.

Astrofizicianul Stephen Hawking se numără și el pe lista personalităților care au murit în 2018. Avea 76 de ani.

Aflat în floarea vârstei și afirmării, DJ Avicii și-a luat viața în 20 aprilie 2018, într-o cameră de hotel din Oman. Muzicianul, pe numele său real Tim Bergling, a fost înmormântat într-un cimitir cunoscut din orașul natal Stockholm.

Huffington Post a încercat să stabilească și care e cea mai influentă persoană din lume care s-a stins din viață în 2018. Pe baza notorietății pe care o are în mediul online și a paginilor web care sunt citate de gigantul Wikipedia, cel mai notoriu personaj care a murit anul trecut este fostul președinte american George H. W. Bush, tatăl lui George W. Bush.

Personalități din România care ne-au părăsit în 2018

Actrița Leonora Popescu s-a stins din viață pe 31 decembrie 2018, au anunțat reprezentanții UNITER. Leonora Popescu, care a jucat vreme de 35 de ani pe scena Teatrului „Toma Caragiu” din Ploiești, avea 81 de ani.

Cântăreața Anca Pop, care locuia de la vârsta de trei ani în Canada, a murit într-un cumplit accident auto, la 17 decembrie. Artista a plonjat cu mașina în Dunăre, în dreptul localității Svinița, în drumul ei spre locurile natale. Avea doar 34 de ani. 

Ambasadorul Mihnea Constantinescu, fost șef de cabinet al prim-miniștrilor Adrian Năstase și Călin Popescu Tăriceanu, a încetat din viață la 18 noiembrie. Avea 56 de ani. 

Cântăreața Lucky Marinescu a murit la vârsta de 83 de ani, la 10 ianuarie 2018. Anunțul a fost făcut de fiul artistei. 

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni